ΔιαταραχέςΘεραπείαGuestbooke-mailΣκοπόςΔημοσιεύσειςΒιογραφικόForum


Yποβάλετε μια Νέα Ερώτηση

Σύνολο ερωτημάτων: 384 Σελίδα: 19η Επιλέξτε κατηγορία:   


Σωματικά συμπτώματα


Τσιουτσιουλη Μαρία    27/08/2012 08:58
Eδω και 10 ημέρες οταν ξαπλώνω και αλλάζω πλευρό ωοιώθω το κεφάλι μου να γυρίζει ,αυτό ειναι στιγμιαίο, γιατί οταν σηκώνομαι ειμαι μια χαρά. Τι εξετάσεις θα πρέπει να κάνω? με εκτίμηση Τσιουτσιούλη Μαρία

Αγαπητή Μαρία, υποθέτω πως το πιο κατάλληλο θα ήταν να απευθυνθείς άμεσα σε έναν ειδικό, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να εκτιμήσει την κατάσταση και να συμπεράνει ποιες εξετάσεις είναι αναγκαίες, και ίσως, ποιες ειδικότητες είναι συναρμόδιες για την περίπτωση αυτή.



κυριακος    26/08/2012 20:39
Καλησπερα. Εδω και ενα μηνα περιπου παρατηρησα οτι εχω εκτακτες συστολες καρδιας. Την πρωτη φορα που την επαθα δεν εδωσα σημασια μεχρι που ηρθε η επομενη και η επομενη. Ειχα συνηθως μια την ημερα η και καμια. Εδω και τρεις μερες που χωρισα με την κοπελα μου εχω περισσοτερες εκτακτες, περιπου 20 τη μερα. Εκανα καρδιοφραφημα στο νοσοκομειο πριν μια βδομαδα και μου ειπαν οτι ειμαι μια χαρα και οτι ειναι απο το αγχος. Μου εδωσαν και μισο xanax και μου περασαν ολα μετα απο δυο μερες ομως με ξαναπιασαν λογω του χωρισμου. Εχω ενα γενικο αγχος με τις ασθενειες επειδη πασχο απο νοσο του Crohn και υπερταση και φοβαμαι με το παραμικρο οτι κατι εχω και σε αυτη την περιπτωση οτι κατι εχει η καρδια μου. Το οτι παιρνοντας το xanax οι εκτακτες σταματανε καθως και η κριση πανικου που με πιανει περναει σημαινει οτι ειναι καθαρο αγχος και οχι κατι σωματικο? Να δοκιμαζα μια θεραπεια με καποιο αγχολυτικο ή να επισκεπτομουν εναν ψυχολογο για περαιτερω αναλυση και διαγνωση? Ευχαριστω πολυ

Αγαπητέ Κυριάκο, καμία περαιτέρω διάγνωση δεν θα αλλάξει το πρόβλημα που βιώνεις. Τα φάρμακα, αδιαμφισβήτητα θα μειώσουν και ίσως να εξαλείψουν το άγχος, αλλά δεν θα αντιμετωπίσουν τις αιτίες του, η οποίες βασίζονται στον τρόπο αντίληψης και στη δυσαρέσκεια με την καθημερινότητα. Επομένως, η όποια αλλαγή θα διαρκέσει όσο το φάρμακο θα λαμβάνεται. Ενώ εάν θα καταβάλλεις προσπάθειες για την αλλαγή της αντίληψης σου και να εφαρμόσεις, σύμφωνα με αυτή, νέους τρόπους συμπεριφοράς και νέες επιλογές, τότε υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες, όχι μόνο να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα, αλλά και να αλλάξει συνολικά η ποιότητα της ζωής σου.



ange    24/08/2012 09:11
Είμαι σε απόγνωση!Από τον Νοέμβριο,το σώμα μ έχει παραλύσει!!Κάψιμο στο στήθος,πονοκεφάλοι,ανακατεμμα στο στομάχι,πόνος και καψιμο σε λαρυγγοφάρυγγα,ζαλάδα,αστάθεια και άλλα πολλά!Έχω κάνει αξονική-μαγνητική εγκεφαλου-βρέΘηκε μόνο μια κύστη στην υπόφυση,δεν ειναι κατι ανησυχητικό-,καρδιογραφημα,μηχανημα holter,εξετάσεις αίματος,ορμονολογικές,ουρων,νευρολογικές,ακτινογραφια θωρακος,δεν βρεθηκε τπτ...Μόνο η γαστροσκόπηση έδειξε ασχημη κατασταση στο στομάχι-οισοφαγιτιδα,ελικοβακτηριδιο,γαστροδωδ/δα,παλινδρόμηση-αλλά οι βιοψίες δεν έδειξαν κατι σοβαρό,οπότε και την αντεκρουσαν...Είχα πάει σε ψυχιατρο,δεν ακολουθησα ποτε την θεραπεια του..Όσο περνάει ο καιρός τα συμπτώματα γινονται εντονότερα...Είμαι μόνο 30ετών και η ζωή δεν κυλάει έτσι..Θα πρέπει να συνεχισω να κάνω εξετασεις για παθολογικά αίτια?Ή να το πάρω απόφαση πλέον και να ξεκινησω ψυχοθεραπεία??

Αγαπητή ange, η απόφαση είναι δική σου, αλλά όσο δεν μπορείς να αποδεχθείς την ψυχολογική προέλευση της σωματοποίησης, και δεν πραγματοποιείς προσπάθειες της αντιμετώπισης του άγχους, τόσο τα συμπτώματα θα επιμένουν.



ΝΙΚΟΣ    19/08/2012 14:14
Γιατρέ,είμαι 25 χρονών,παρατηρώ ότι μερικές φορές η παλάμι μου η δεξιά τρέμει ανεπαίσθητα,ένα διακριτικό τρέμουλο,και μου φαίνεται περίεργο,γιατί πίνω μόνο έναν καφε την ημέρα(Ελληνικό) και έχω κόψει κ το τσιγαρο εδώ και 4 μηνες,και δεν ειμαι νευρικός για να το ταυτίσω με αυτό,ούτε αγχώδης,αλλά ξενιχτάω καθημερινά λόγω δουλειάς και κοιμάμαι συνολικά τν ημέρα 6-8 ώρες,μήπως ωφειλεται σε αυτό;

Αγαπητέ Νίκο, η παρούσα σελίδα καλείται να βοηθήσει στην κατανόηση μερικών στοιχείων ή διαδικασιών, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κατ’ ιδίαν επίσκεψη στον ειδικό.



Δεσποινα    14/08/2012 19:54
Παρουσιασα ιλίγγους και πονοκεφάλους που τελικά διεγνώσθησαν ωσ ημικρανικοι ιλιγγοι.Πηρα Sibelium για έξι μήνες και παρουσιασα ύφεση των συμπτωμάτων. Μετ\\\\\\\'α την παροδο 2 μηνων είχα πάλι συμπτώματα και το sibelium που πηρα για 15 μέρες αυτη τη φορά δεν έκανα κάτι.Γιατί? η γιατρος τώρα μου συνεστησε Topamac.Ειναι πιο αποτελεσματικά?

Αγαπητή Δέσποινα, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τόσο οι ημικρανίες, όσο και οι ίλιγγοι οφείλονται στις ψυχολογικές αιτίες. Για αυτό και τα φάρμακα, η δράση των οποίων συσχετίζεται με την επιρροή τους στον τομέα αυτό μπορεί να έχουν περισσότερη αποτελεσματικότητα, η οποία όμως είναι προσωρινή και διαρκεί όσο στον οργανισμό διατηρείται η συγκέντρωση τους. Αυτό σημαίνει ότι, με τη διακοπή της αγωγής, μέσα σε ένα σχετικό χρονικό διάστημα, οι εκδηλώσεις των ψυχολογικών συγκρούσεων επανέρχονται.



ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ    06/08/2012 19:01
ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΑΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ, ΑΠΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ LEXOTANIL ΤΩΝ 1,5 TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΧΗΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕ ΕΝΤΟΝΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΘΛΙΨΗΣ ΕΝΩ ΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΕΤΣΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΡΕΜΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΗΡΕΜΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΩΡΑ 10 ΜΕΡΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ 12, 13 ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ?ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ4 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΙBUTIN ΤΩΝ 300 ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΣΕ Ο ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ!

Αγαπητή Βάσω, συνήθως η αποτελεσματικότητα μιας φαρμακευτικής αγωγής εκτιμάται με την ολοκλήρωση των δυο πρώτων μηνών από την έναρξη της, ενώ η κάθε «καταλληλότητα» ή μη κρίνεται εκ των αποτελεσμάτων.



Ορφέας    04/08/2012 18:14
Γιατρέ καλησπέρα.Μετά απο κάποιους μήνες,τα συμπτώματα της αγχώδους διαταραχής φαίνεται να έχουν υποχωρήσει κατα ένα μεγάλο ποσοστό.Αυτό που παραμένει είναι ελάχιστες μυικές συσπάσεις σε διάφορα σημεία καθώς και βλεφαροσπασμοί(όχι πολύ έντονοι)οι οποίοι είναι για εμένα και οι πιο ενοχλητικοί διότι με πιάνουν αρκετές φορές μέσα στη μέρα.Μπορώ να κάνω κάτι για να το περιορίσω?Φοβάμαι πολύ μην γίνει \\\\\\\"τικ\\\\\\\".Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια που βοηθάτε ανθρώπους μέσω του διαδικτύου.

Αγαπητέ Ορφέα, το ίδιο το τικ προκαλείται από το άγχος, επομένως είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι αιτίες που δημιουργούν το άγχος.



ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ    02/08/2012 21:00
ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΑΝΙΔΗ ΕΧΩ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ, ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΚΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΓΑΣΤΡΕΝΕΡΟΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΩ ΚΟΙΛΙΑΣ, ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ ΚΤΛ)ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΝΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ, ΕΙΧΕ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΠΑΣΜΟΥΣ, Ο ΤΟΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ SEROPRAM ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΓΙΑΤΡΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ ΕΦΕΞΟΡ ΚΑΙ ΤΟ CYMBALTA, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ Η ΟΠΟΙΑ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ REMERON ΤΩΝ 30 ΜΙΣΟ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟ LEXOTANIL TO ΠΡΩΙ KAI TO ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΧΑΜΗΛΗ ΠΙΕΣΗ 11,5 ΜΕ 6,5 ΕΝΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΥΜΗΝΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ 9 ΚΙΛΑ, ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ? Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ, ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

Αγαπητή Βάσω, προσωπικά, θα προτιμούσα να περιοριστώ σε βοήθεια του αγχολυτικού, σε συνδυασμό με την ψυχοθεραπεία, διότι η αύξηση της σεροτονίνης, που συνοδεύει τη χρήση των αντικαταθλιπτικών, δεν εμφανίζεται μόνο στον εγκέφαλο, αλλά και στον υπόλοιπο οργανισμό, αυξάνοντας τις πιθανότητες των παρενεργειών από την πλευρά άλλων οργάνων και συστημάτων, στο μηχανισμό λειτουργίας των οποίων συμμετέχει η σεροτονίνη. Στην περίπτωση αυτή, τα αγχολυτικά επιτρέπουν την άμεση αντιμετώπιση των εκδηλώσεων του άγχους, ενώ η ψυχοθεραπεία αποσκοπεί την αντιμετώπιση των αιτιών του, προσδοκώντας σταθερά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.



ΙΩΑΝΝΑ    25/07/2012 18:53
γεία σας με λένε Ιωαννα ειμαι 31 χρονον .θα ήθελα να σας κανω μια ερωτηση εδω και ενα χρονο περίπου δen είμαι καθολου καλα ολο κάτι έχω τρέχω σε γιατρούς κανω εξέτασης δen μού βρίσκουν τίποτα αλλά έχω συμπτώματα έχω δέκατα, βλέπω κάτι περίεργα χρώματα σαν φώτα μπροστά στα κάτια μού έχω κομπο στο λαιμο,το κεφαλι μου πονάει ασταμάτητα δen κοιμάμαι το bpaδi δen θελω να βγω από το σπίτι ολο βαριέμαι τα χέρια μού έχουν κάτι σαν τσιμβιματα ,εχω ταχιπαλμια με πονάει το στήθος μού . γενικά ολο νομίζω πωσ Κάτι σοβαρό έχω το ψαχνω κανω εξέτασης και το μόνο πού μού έχουν βρει ειναι ο αίματοκριτης μου που ειναι 46,6 ο γιατρος μου ειπε να κοψω το τσιγαρο οτι ειναι απο αυτο αλλα εγω με το αγχος που έχω κανω το ενα μετα το aλλo σας παρακαλω πείτε μού την γνώμη σας για όλα αυτά σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Αγαπητή Ιωάννα, συνήθως το πλήθος των συμπτωμάτων από διαφορετικά όργανα και συστήματα συνηγορεί υπέρ της σωματοποίησης του άγχους. Εάν διαβάσεις την περιγραφή της Διαταραχής Πανικού θα διαπιστώσεις η ίδια τη σύμπτωση των εκδηλώσεων που περιγράφεις με αυτά που παρουσιάζουν αλλά άτομα.



Κων/να    21/07/2012 20:59
Γιατρέ,καλησπέρα. Θέλω να κάνω μια ερώτηση. Μπορεί το κάψιμο στο στομάχι να είναι καρκίνος του στομάχου ή απλά ένα απλό κάψιμο; Θα προσπαθήσω να αλλάξω και την διατροφή μου. Αν και δε νομίζω να είναι κάτι καρκινογόνο γιατί με πονάει 1-2 φορές την εβδομάδα ,όταν τρώω ντομάτα και λιπαρό φαγητό.Να μείνω ήσυχη;

Αγαπητή Κων/να, έχεις αναρωτηθεί για ποιο λόγο προσπαθείς μια τόσο απλή εκδήλωση όπως το κάψιμο στο στομάχι, που μπορεί να χαρακτηρίζει παρά πολλές καθημερινές καταστάσεις , να συνδυάσεις με την «ανίατη» περίπτωση του καρκίνου;



Σελίδες:   << στη αρχή | << | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | >>