ΔιαταραχέςΘεραπείαGuestbooke-mailΣκοπόςΔημοσιεύσειςΒιογραφικόForum


Yποβάλετε μια Νέα Ερώτηση

Σύνολο ερωτημάτων: 486 Σελίδα: Επιλέξτε κατηγορία:   


Φάρμακα


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    21/06/2016 17:29
Kαλημέρα!Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:o αρραβωνιαστικός μου πάσχει από ΙΔΨ.Επίσκεφτήκαμε ψυχολόγο η οποία παράλληλα με την γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία που κάνει τον παρέπεμψε σε ένα ψυχίατρο ο οποίος του συνταγογράφησε ένα ηρεμιστικό και το dumyrox με μικρή δόση αρχικά και μετά ίσως την ανεβάσει. Διαβάσαμε στις παρενέργειες ότι επηρεάζει την γονιμότητα του άνδρα και επειδή θέλουμε να κάνουμε παιδάκι αγχωθήκαμε μήπως το φάρμακο αυτό επηρεάσει την απόφαση μας αυτή ή γεννηθεί το παιδάκι με κάποιο πρόβλημα.Ενημερώσαμε τον ψυχίατρο για αυτές μας τις ανησυχίες και του είπαμε εάν μπορεί να μας αντικαταστήσει αυτό το χάπι.Ήταν αρνητικός και μας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Ισχύει αυτό γιατρέ?Ισχύει και αν γίνει αύξηση της δόσης?Σκεφτήκαμε να επισκεφτούμε και κάποιο άλλον ψυχίατρο μήπως μας προτείνει κάποιο άλλο φάρμακο χωρίς τόσο σημαντικές παρενέργειες.Να το κάνουμε γιατρέ ή μήπως δεν έχει νόημα?Τι μας συμβουλευτε?Τα άτομα που έχουν ΙΔΨ διαταραχή είναι αναγκασμένα να παίρνουν για πάντα φάρμακα? Σας ζητούμε συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις. Σε αναμονή της πολύτιμης πραγματικά βοήθεια σας

Η τερατογένεση των ψυχοδραστικών φαρμάκων είναι αμφίβολη, ωστόσο όταν μια φαρμακευτική ουσία αντιμετωπίζεται με αρνητικό συναισθηματικό πλαίσιο είναι προτιμότερο να πραγματοποιηθεί η αλλαγή της με μια άλλη, καθώς ο αρνητισμός μπορεί να εξουδετερώσει τις όποιες ευεργετικές ιδιότητές της. Όσον αφορά την ανάγκη μονιμότητας της φαρμακευτικής υποστήριξης, αυτή θα εξαρτηθεί από την επιτυχημένη πορεία της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας. Δηλαδή, όσο περισσότερο η ψυχοθεραπεία θα επιτυγχάνει τον βασικό της στόχο, την αλλαγή των αντιλήψεων, τόσο θα μειώνονται οι ψυχολογικές συγκρούσεις, τόσο θα εξαλείφεται η ανάγκη απόσπασης της προσοχής μέσω των ψυχικών αμυντικών μηχανισμών και τόσο θα αναιρείται η ανάγκη κάλυψης τους με κάποια φαρμακευτική ουσία ως ψυχικού παυσίπονου.



Ελεάννα    20/06/2016 15:16
Έπαιρνα αντιψυχωσική αγωγή 3 mg invega για 3 χρόνια και αυτό μου προκάλεσε υπερτροφία στις κόγχες της μύτης και τώρα έχω δυσκολία στην αναπνοή. Πήγα σε ΩΡΛ και μου είπε ότι έχει μια επιφύλαξη επειδή παίρνω αντιψυχωσικά (τώρα παίρνω riesperdal 9 mg εδώ και ένα χρόνο) ότι ακόμα και αν κάνω εγχείριση μπορεί να ξαναδημιουργηθούνε. Τι να κάνω? Ξερετε εσείς κάποιο φάρμακο που να μην προκαλεί αλλεργική ρινίτιδα και υπερτροφία στις ρινικές κόγχες? Πιο παλιά έπαιρνα το abilify αλλά ο γιατρός δεν θέλει να μου το δώσει γιατί λέει δεν καλύπτει τη δόση που πρέπει να παίρνω.

Οι παρενέργειες των φαρμάκων εξατομικεύονται και στις περισσότερες περιπτώσεις ο μόνος δρόμος αποτελείται από την ανάγκη άμεσων δοκιμασιών που δεν υπόκεινται στις γενικές έτοιμες συνταγές.



ΜΑΚΗΣ    06/06/2016 15:48
ΓΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΡΕ ΠΕΡΝΩ ΖΟΛΟΦΤΡΙΝ ΚΑΙ ΖΑΝΑΞ 0,50 ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ... ΡΩΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΩ ΑΛΚΟΟΛ [1-3 ΜΠΙΡΕΣ]ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ... ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ;;

Το αλκοόλ σε μικρές ποσότητες απλά ενισχύει την κατασταλτική δράση των φαρμάκων



Εφη    31/05/2016 17:42
Καλησπέρα σας. Ήθελα να σα ρωτήσω το εξής: υποφέρω εδώ κ πολλά χρόνια με κατάθλιψη έχω κάνει 6 χρόνια ψυχοθεραπεία κ σε γενικές γραμμές είμαι πολύ καλύτερα σε συνολικό επίπεδο. Βέβαια εξωγενείς παράγοντες μου προκαλούν κατα περιόδους έξαρση του προβλήματος μου με αποτέλεσμα μια από αυτές τις φορές να είναι αυτή που διανυω τώρα. Εδώ κ καιρό παίρνω cymbalta των 30mg ένα κάθε πρωί κ ένα seroquel το βράδυ. Ήμουν πολύ καλά για 1.5 μήνα περίπου μέχρι που υποτροπιασα κ ο γιατρός μου μου σύστησε να προσθέσω κ ένα cymbalta το μεσημέρι συν αυτό που παίρνω το βράδυ . Η ερώτηση μου είναι η εξής: ο χρόνος που χρειάζεται για να συνέλθω τώρα που αύξησα τη δόση είναι ποιο σύντομος τώρα επειδή ήδη παίρνω αρκετό καιρό την αγωγή η θα χρειαστεί αρκετός καιρός όπως αν δεν είχα ξεκινήσει αγωγή με αντικαταθλιπτικά

Οι αντιδράσεις στην φαρμακευτική αγωγή είναι εξατομικευμένες και εξαρτώνται από κάποιους παράγοντες όπως η δομή της συγκεκριμένης προσωπικότητας, οι περιβαλλοντικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου οργανισμού, οπότε σε κάθε περίπτωση προκύπτει ανάγκη διαχρονικής παρατήρησης και έμπρακτης επιβεβαίωσης.



Χαρουλιτα    30/05/2016 06:40
Καλησπερα σας.θα ηθελα να ξερω αν ειναι ασφαλης η χρονια χρηση του seroxat 40 mg τη μερα και bespar 10 mg τη μερα.ευχαριστω παρα πολυ.προκαλει καποιες ιδιαιτερες βλαβες η μπορω να το παιρνω για παντα..?μενω στην αμερικη και δεν εχω ελληνα ψυχιατρο.να ειστε καλα και ευχαριστω για το χρονο σας.

Προς το παρόν δεν έχει αποδειχθεί ότι τα φάρμακα τέτοιου τύπου προκαλούν κάποια προβλήματα εκτός από τις παρενέργειες που είναι αισθητές σε κάποιες περιπτώσεις εξ αρχής και, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν διάθεση ή δυνατότητα αντιμετώπισης των αρχικών αιτιών, αυτό του εξαναγκάζει στην εφ’ όρου ζωής χρήση φαρμακευτικής υποστήριξης.



Κατερινα    26/05/2016 15:00
Καλησπέρα ηθελα να ρωτησω αν τα χαπια zoloft μπορουν να ανιχθευουν στο αιμα η στα ουρα και αν ναι μετά απο πόσες μέρες που τα παιρνει κάποιος.Ευχαριστω.

Θεωρητικά οποιαδήποτε ουσία μπορεί να ανιχνευτεί στο αίμα εφόσον αποτελέσει τον στόχο ιατροδικαστικής διερεύνησης κατόπιν εισαγγελικής εντολής ή παραγγελίας των διωκτικών αρχών. Στην απλή καθημερινότητα κανένας δεν ασχολείται με ανίχνευση των αντικαταθλιπτικών σκευασμάτων.



George     20/05/2016 03:19
Αγχωδη διαταραχή με Κρίσεις πανικού κ αγοραφοβια.. Το solben καλύτερα με lexotanil Xanax ή stedon ;

Προσωπικά και υποκειμενικά προτιμώ το Xanax, αν και οι ιδιαιτερότητες των οργανισμών και οι αλληλεπιδράσεις τους με κάθε φαρμακευτική ουσία όπως και αποτελέσματα μιας ή άλλης αγωγής εξατομικεύονται.



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    08/05/2016 21:56
ΚΕ ΚΟΤΑΝΙΔΗ ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΑΛΙ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΤΠΤΙΚΑ ΝΑ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ -ΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΙΤΙΟ?.ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ENLIFT ΚΑΙ ΒΛΟΟΝΙΣ ΓΙΑ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.ΑΛΛΑ ΣΥΝ ΤΩ ΧΡΟΝΩ ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΟΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΩ ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΘΩ ΚΑΙ ΟΝΤΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΤΟΜΟ-ΕΧΩ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΑ,ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ -ΝΙΩΘΩΝΤΑΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΡΚΕΤΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΤΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΔΘΟΔΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΓΧΟΥΣ ,ΠΑΝΙΚΟΥ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Η αγωγή με αντικαταθλιπτικά σκευάσματα δεν μπορεί να οδηγήσει στην επιδείνωση της κατάθλιψης, αν και η εκτίμηση της έννοιας της κατάθλιψης είναι σχετική και διευρυμένη. Το μόνο που μπορεί να συμβεί, εκτός κάποιων πιθανών παρενεργειών, είναι η μη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Ενώ η μια πιθανή επιδείνωση περισσότερο δύναται να προέρχεται από την επιδεινούμενη ψυχολογική κατάσταση λόγω επιρροής των δυσμενών περιβαλλοντικών συνθηκών, καθώς ο ψυχισμός μας αποτελεί την ανταπόκριση στις επιρροές τους βλ. http://www.psychologia.gr/drugs/drugs.htm το κεφάλαιο 4. Επιστημονική προσέγγιση του ψυχισμού. Όσον αφορά την αντιμετώπιση της Διαταραχής Πανικού βλ. http://www.psychologia.gr/guestb/category.php?id=1



Anastasios     08/05/2016 15:24
Καλημέρα Γιατρέ. Πριν από 2 χρόνια η γυναίκα μου 8 μήνες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού μας διαγνώστηκε με επιλόχειο ψύχωση από τον πρώτο ψυχίατρο - σχυζοσυναισθηματική ψύχωση από τον δεύτερο - διπολική διαταραχή από τον τρίτο και ούτω καθεξής. Λαμβάναμε αγωγή όλο τον καιρό invega 9mg, αντικαταθλιπτικά και TOPAMAC και είχε ακινητοποιηθεί - σχεδόν νεκρωθεί(δεν έλεγχε ούτε τα ούρα της). Σε συνεργασία με τον τελευταίο ψυχίατρο και με δική μου παρότρυνση αρχίσαμε να διακόπτουμε σιγά σιγά το topamac και πραγματικά άρχισε να βελτιώνεται. Στη συνέχεια κόψαμε με δική μου προτροπή τα αντικαταθλιπτικά και η βελτίωση ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Ύστερα αρχίσαμε χωρίς να είμαι εγώ σύμφωνος να διακόπτουμε και το invega και η βελτίωση ήταν καταπληκτική. Τώρα παίρνουμε 1 invega 3mg κάθε τέσσερις μέρες και είναι σαν μην έπαθε ποτέ τίποτα, καλύτερα και από πρίν. Σε όλο αυτο το διάστημα πήρε 30 κιλά ενώ κάναμε και διατροφή και γυμναστήριο. Το invega την καλύπτει έτσι που το παίρνουμε; Αν το διακόψουμε υπάρχει περίπτωση να γίνει ακόμα καλύτερα ή λέτε να γίνει υποτροπή; Τον τελευταίο καιρό υποφέρει καθημερινά απο πονοκέφαλο, υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιο προειδοποιητικό σημάδι;

Η πορεία μιας εξέλιξης μπορεί να διαπιστωθεί μόνο εμπειρικά, άσχετα με τις προβλέψεις ή εικασίες. Στην προκειμένη περίπτωση το μόνο αρνητικό ενδεχόμενο μιας διακοπής της φαρμακευτικής αγωγής είναι η επανεμφάνιση των συμπτωμάτων, η αντιμετώπιση των οποίων όμως δεν απαιτεί ούτε τέτοια πολυφαρμακία, ούτε τόσο μεγάλες δοσολογίες, καθώς η βασική προϋπόθεση οποιασδήποτε παρέμβασης σχετίζεται με τη ρύση «ου βλάψεις», που σημαίνει ότι είναι αναγκαίο πάνω απ’ όλα να αποφεύγονται πιθανές δυσάρεστες συνέπειες σε μορφή των παρενεργειών.



Σταυρος    02/05/2016 00:21
Γεια σας γιατρε και συγχαρητηρια για το εργο σας.θα ηθελα να παρω την αποψη σας.πριν απο τεσσερα χρονια μετα απο χρηση καναββις ειχα διαφορες παραλληλητικες ιδεες οτι με καταδιωκουν οτι με ακολουθουν και οτι θελουν να με κανουν κακο.οι σκεψεις αυτες εφυγαν απο μονες τους μετα απο διαρκεια τριων τεσσαρων ημερων χωρις να επισκεφτω καποιον ειδικο.το καλοκαιρι φετος απο το πουθενα και ενω ειχα να κοιμηθω δυο μερες συνεχομενα αφου επεσα για υπνο ξυπνησα και ειχα παραισθησεις οτι μιλαω με εικονες αγιων κτλ.επειτα ηρθαν οι σκεψεις οτι με καταδιωκουν οτι η συντροφος μου εχει δημιουργησει ενα κυκλωμα παρακολουθησης μου και οτι με καταδιωκαν χωρις λογο και οτι ηθελα να κλειςουν στο ψυχιατρειο και πιστευα οτι ειχα ειδικες δυναμεις!!επισκεφτηκα καποιον ειδικο ο οποιος μου χορηγησε risperdal των 4 mg και μου διεγνωσε διπολικη διαταραχη.ακολουθησα την αγωγη αυτην και εντος δυο εβδομαδων οι ιδεες αυτες ολες ειχαν εξαφανιστει.ακολουθησα την φαρμακευτικη αγωγη μεχρι τον μαρτιο οπου και σε συννενοηση με τον γιατρο μου και αφου τον ενημερωσα οτι ενιωθα εντονη κοπωση δυσφορια και ελειψη ενεργειας μου χαμηλωσε το risperdal σε σταδιακα σε 3 και 2 mg και μου προσθεσε και το lamictal των 50mg.παρολα αυτα ενω συνεχιζονταν η κοπωση η απουσια κινητρου και η δυσφορια μου χαμηλωσε το risperdal σε 1 mg και το lamictal σε 150.παρολα αυτα συνεχιζω να μην εχω ορεξη και να ξυπναω βαρυς σε σημειο να λεω γιατι σηκωθηκα και να ειμαι σε καποια φαση καταθλιψης να το πω..το θεωρειτε λογικο αυτο το πραγμα;;θα ηθελα πολυ την γνωμη σας και οσον αφορα την διαγνωση αλλα και την φαρμακευτικη αγωγη.επισης μου προτεινε ψυχοεκπεδευση.ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Από απόσταση δεν είναι εφικτό να τεκμηριωθεί ούτε η διάγνωση, ούτε η η αποτελεσματικότητα μιας αγωγής. Όσον αφορά ψυχολογική εκπαίδευση, πράγματι όσο διευρυμένη θα είναι η γνωστική βάση του ατόμου, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες αιτιολογικής (που σημαίνει οριστικής) αντιμετώπισης της συγκεκριμένης προβληματικότητας, ενώ τα φάρμακα καλύπτουν την εξωτερίκευσή της μόνο κατά τη διάρκεια χρήσης τους βλ. http://www.psychologia.gr/guestb/category.php?id=18



Σελίδες:   << | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >>