ΔιαταραχέςΘεραπείαGuestbooke-mailΣκοπόςΔημοσιεύσειςΒιογραφικόForum


Yποβάλετε μια Νέα Ερώτηση

Σύνολο ερωτημάτων: 472 Σελίδα: Επιλέξτε κατηγορία:   


Φάρμακα


μαρια    31/03/2016 15:17
γεια σας.παιρνω ζυπρεχα 5 μγ.τα τελευταια 15 χρονια....δεν εχω επεισοδια και γενικα ειμαι μια χαρα με το φαρμακο.τον τελευταιο εναμιση χρονο εχω μεγαλες καθυστερησεις στην περιοδο μου.τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις?συστηνεται αλλαγη φαρμακου ή αποδεχομαστε αυτη την παρενεργεια ?και πως αντιμετωπιζετε παρομοιες περιπτωσεις?

Όταν η λήψη ενός σκευάσματος συνοδεύεται από κάποιες παρενέργειες συνήθως αναζητείται κάποια άλλη εναλλακτική λύση, καθώς η κυριότερη μέριμνα της οποιασδήποτε παρεμβάσεις βασίζεται στη ρήση «Μη βλάψεις».



Νικος    26/03/2016 20:28
Γιατρέ ήθελα να σας ρωτήσω αν η επί χρόνια κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί βλάβες στα εγκεφαλικά κύτταρα με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η λειτουργικοτητα και η κρίση του ατομου.αν ισχύει κάτι τέτοιο η λήψη αντίκαταθλιπτικων θα μπορούσε να προκαλέσει παρενεργειες.

Η λήψη των αντικαταθλιπτικών δεν συνιστάται με ταυτόχρονη χρήση του αλκοόλ λόγω πιθανής ενίσχυσης της καταστολής του κεντρικού νευρικού συστήματος. Όσον αφορά τη βλάβη στον εγκέφαλο, αυτή συνήθως παρατηρείται επί χρόνιας βαριάς χρήσης του αλκοόλ, η οποία συνοδεύεται από αντίστοιχο τρόπο ζωής.



χρηστηνα    19/03/2016 14:10
Γεια σας κυριε Κοτανιδη.Με τη σειρα μου θα σας υποβαλω ενα ερωτημα για το οποιο ταλαιπωρουμαι οχτο ολοκληρους μηνες.περνω μια ζωη ψυχιατρικα φαρμακα αλλα καθε δυο χρονια κανει ενα πραφ ο οργανισμος μου και τα πεταει.οχι εγω ο οργανισμος μου.δεν ειμαι αντιθετη σαυτα καθε αλλο περνω οτι μου δινουν και με το παραπανω.μου δωσαν dymyrox που λετε αρχες του καλοκαιριου και αρχισα να λυποθυμαω.ακομα και εξω και μετα να κανω εμετους.αυτο συνεχιστηκε και αφου μου αλλαξαν αγωγη ετσι με βαλαν και σε αντιεπιληπτικη και σε περισσοτερα αντικαταθληπτικα.και αντιψυχωτικη.λες και εφταιγα που επεφτα κατω σα το κουνουπι.το αποτελεσμα ολον αυτων ειναι να μαι ανασκελα λυποθιμη επι οχτο μηνες.με ανοιχτο το στομα συνεχεια.μετα απο οχτο μηνες πηγαμε σε εφημερευον γιατι πλεον κοιμομουν μετα απ τις λυποθυμιες.μου παν οτι απλα εχω υποτασικα επεισοδια απ τα φαρμακα και να τα κοψω αφου συνεννοηθω με τη ψυχιατρο.η οποια δεν θελει να μου τα κοψει δεν εχει λεει κατι αλλο να μου δωσει.αποφασιζω λοιπον να κοψω μονη μου τα αντιεπιλιπτικα και τα αντικαταθληπτικα τα οποια προκαλουσαν διεγερση κιολας και παθαινα και υστερικες κρισεις ..ετσι λεγανε αλλα ηταν λυποθυμιες με σπασμους οταν ημουν μονη οχι με παρεα.με φορτωσαν φαρμακα που στην ουσια καμια αναγκη δεν ειχα.εφτασα σε σημειο να κοψω τα παντα αλλα αφησα seroquel των πενιντα πανω μου.το προβλημα ειναι οτι περναω στερητικο.οτι δε μπορω λογο της πιεσης να περνω πια φαρμακα γιατι εγινε ζημια απ αυτα και οτι σιγουρα η δε με καλυπτει τοσο μικρη δοσολογια η εγω το νομιζω λογο του στερητικου.με πιανουν νευρα και φαγουρα και εξανθηματα παντου η οποια οταν σταματαει γυρναει προς τα μεσα στο στομαχι.με ποναει αφορητα και μετα παλι εξω.τι κανω σε τουτη τη περιπτωση που η ιδια η ψυχιατρος μου δε θελει να με αναλαβει και μου λεει να νοσηλευτω για να μου ρυθμισουν την αγωγη και μεσα δε με βαζουν σε ψυχιατρειο γιατι λενε οτι δεν εχω κατι σοβαρο για να μπω εκει.φαρμακα οχι οι καρδιολογοι-στερητικο απ τη διακοπη τους-νοσηλεια οχι-ποσο καιρο θα κρατησει το στερητικο.με στεναχωρει να μη μπορω να παρω φαρμακα παρα πολυ ειμαι καλα μαυτα.ηρεμη.και το τελευταιο.ειναι οι γιατροι χαζοι ωστε να με τραβολογανε οχτο μηνες με τοσα φαρμακα να φτασω στο σημειο να μαι ανασκελα λυποθιμη απο υποταση που δημιουργουν τα ιδια τους τα φαρμακα..να φτασουμε στο τελος να χω καρδιολογικο προβλημα...δεν μπορουσαν να το δουν εξαρχης???εχω περασει δυσκολη κατασταση και δε καταλαβαινω το γιατι..ποσο καιρο θα παρει να φυγει το στερητικο ?? και συγνωμη για το μεγαλο τεραστιο μηνυμα δε θελω να σας κουραζω

Το σύνδρομο απόσυρσης συνήθως διαρκεί από 2 εβδομάδες έως 2 μήνες, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού. Όσον αφορά τους ιατρούς, αυτοί είναι άνθρωποι και όπως σε κάθε άλλο επαγγελματικό κλάδο κάνουν λάθη, έχουν άστοχες αντιλήψεις κ.λπ. Οπότε, όταν κάποιος, για τους δικούς του λόγους, δεν είναι ικανοποιημένος με της υπηρεσίες του συγκεκριμένου επαγγελματία, τότε καλείται να αναζητήσει κάποιον άλλον που θα ταιριάζει περισσότερο στις προτιμήσεις του.



ΤΑΝΙΑ     16/03/2016 11:59
ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΑΝΙΔΗ ΕΙΜΑΙ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚ/ΠΤΙΚΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΧΑΝΑΞ.ΣΗΜΕΡΑ ΛΑΜΒΑΜΩ ΛΑΝΤΟΖ 20mg KAI ZANAΞΤΩΝ 0,25 ΤΟ ΠΡΩΙ.ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΑΝΤΟΖ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΝΙΩΘΑ ΥΠΝΗΛΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ .ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΛΑΝΤΟΖ?

Σε γενικές γραμμές τα αντικαταθλιπτικά SSRIs είναι προτιμότερο να λαμβάνονται πρωινές ώρες για να αποφεύγονται πιθανές διαταραχές του ύπνου, ενώ τα αγχολυτικά – προ του ύπνου, για να βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου και να αποφεύγεται πιθανή πρωινή υπνηλία.



Νίκη    20/02/2016 00:22
γεια σας εδώ και 3 μέρες παίρνω με συνταγή γιατρού epilyd και έχω πονοκεφάλους είναι φυσιολογικό θα σταματήσουν ή να ενημερώσω τον γιατρό μου?

Η κάθε απορία είναι προτιμότερο να συζητείται με τον θεράποντα ιατρό, που εκτός από την συνεχή αντικειμενική παρακολούθηση καλείται να δομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης, σιγουριάς και σχετικής σταθερότητας.



ΒΙΚΥ    17/02/2016 23:20
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ..ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ SEROXAT..ΤΟ SEROXAT ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ...ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΧΑΠΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΥΤΟ Ή ΑΝ ΑΠΛΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΟΠΟΤΕ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΡΟΣ...ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΥΤΟ Η ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΒΑΡΟΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ...ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΕ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΝΣΑΜΙΝΑΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

1. Η αύξηση του βάρους σχετίζεται πάνω απ’ όλα με την ποσότητα λαμβανόμενης τροφής και με την υποκινησία. Τα φάρμακα ή κάποιες σχετικές καταστάσεις συνήθως ενεργοποιούν και εντείνουν τους παραπάνω μηχανισμούς. 2. Οι δείκτες των τρανσαμινασών από μόνοι τους δεν αποτελούν την τεκμηρίωση μιας παθογένειας, και εφόσον αποτελούν την ένδειξη αντίδρασης σε μια εξωτερική παρέμβαση, απλά χρήζουν περισσότερη προσοχή και παρακολούθηση. Βέβαια, εφόσον οι δείκτες είναι αρκετά υψηλοί είναι προτιμότερη η διακοπή του συγκεκριμένου φαρμάκου και η αντικατάστασή του από κάποιο άλλο τρόπο αντιμετώπισης, π.χ. από την ψυχοθεραπεία, η οποία παρεμπιπτόντως είναι και πιο αποτελεσματική στην επίτευξη των μακροπροθέσμων αποτελεσμάτων, ενώ τα φάρμακα καλύπτουν μόνο προσωρινά την εξωτερίκευση των ψυχολογικών συγκρούσεων.



Μαρια    15/02/2016 21:08
γιατρε σας εχω ξαναγραψει και ευχαριστω για τις απαντησεις που δινεται σε ολους,εχω αγορασει το βιβλιο σας και η αληθεια ειναι πως το διαβαζω σιγα σιγα για να το καταλαβω. θελω να σας ρωτησω το εξης.αφου ενιωσα καλυτερα με το cipralex 20 πριν τρει μηνες το μειωσαμε στο 10.ημουν σχετικα καλα αλλα εδω και λιγες μερες επανηλθαν τα ψυχωσωματικα. ογιατρος μου λεει να μην ανησυχω αλλα εγω τρεμω στην ιδεα οτι θα περασω παλι τα ιδια βοηθηστε με.

Τα φάρμακα καλύπτουν μόνο τις εξωτερικές (σωματοποιημένες) εκδηλώσεις των ψυχικών συγκρούσεων, για το λόγο αυτό η μείωση ή η διακοπή της αγωγής συνήθως συνοδεύονται από της έξαρση των αρχικών ή παρόμοιων συμπτωμάτων είτε άμεσα, είτε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα βλ. http://www.psychologia.gr/guestb/category.php?id=18



ΝΙΚΟΣ     31/01/2016 01:41
Γιατρε καλημερα Εδω και επτα μηνες περνω lexotanil 4,5ml σε τρεις δοσεις την ημερα μου το εδωσε καρδιολογος γιατι εχω πολλες αρυθμιες εκτακτες συστολες εχω κανει παρα πολλες εξετασεις και μου λενε οτι ειναι απο το αγχος δεν μου βρηκανε τιποτα αλλα οι αρυθμιες αρυθμιες με το λεξοτανιλ μπορω να πω οτι η κατασταση βελτιωθηκε.Εδω ομως αρχιζουν τα αλλα βλεπω οτι δεν μου κανει η αρχικη δοση εχω ταχυκαρδιες περιστασιακα αυπνιες ανησυχια αγχος υπερευεσθησια σε θορυβους και εικονες τρομαζω ευκολα δεν θελεω να φαω .Εχω παει σε νευρολογο και διεγνωσε αγχωδη διαταραχη με καταθληψη μου εδωσε remeron και rispelen και να κοβω σιγα σιγα το lexotanil το εκανα καποιες μερες και ειχα ολα τα παραπανω συμπτωματα αυπνιες και ευεσθησια σε θορυβους με τον παραμικρο θορυβο παει να σπασει η καρδια μου .Θα η θελα την συμβουλη σας για τα παρακατω μπορω να παιρνω ταυτοχρονα το βραδυ remeron kai lexotanil για να κοιμαμε η θα υπαρξει προβλημα αλληλεπιδρασης? και πως θα καταφερω να κοψω το λεξοτανιλ και αν το κοψω θα επανερθουν παλι τα συμπτωματα των αρυθμιων? το rispelen 1ml θα βοηθησει να μειωσω και να κοψω σιγα σιγα το lexotanil? Απαντηστε μου σας παρακαλω αν μπορω να παιρνω μαζι το βραδυ remeron και lexotanil για να κοιμαμε η θα πρεπει να υπαρχει καποια χρονικη διαφορα Σας ευχαριστω!!

Οι όποιες οδηγίες προτιμότερα να λαμβάνονται από το θεράποντα ιατρό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα διαχρονικής παρακολούθησης και εκτενέστερης παρατήρησης κατά την άμεση επαφή με το συγκεκριμένο περιστατικό.



Ηρω    29/01/2016 23:26
Θα ηθελα να σας ρωτησω,εδω και 5 χρονια καθημερηνα παιρνω 1\\\\\\\\4 inderal.λογω ταχυπαλμιας απο υποθυρεοειδισμο.αφου ταχτοποιηθηκε ο θυρεοειδης μου ,θα μπορεσω ποτε να το κοψω τελειως?η δεν θα μπορεσω ποτε λογω οτι ειναι β-διαστολεας.ευχαριατω.

Η διακοπή μιας συμπτωματικής αγωγής συνήθως δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα εφόσον έχουν αντιμετωπιστεί οι αρχικές αιτίες που είχαν προκαλέσει την εκδήλωση των συμπτωμάτων, ειδικά όσον αφορά τις εκδηλώσεις των παράπλευρων συμπτωμάτων.



Γιώργος    29/01/2016 17:40
Θα ήθελα να μου πείτε εαν η λήψη συμπληρώματος διατροφής L-arginine 500mg έχει κάποια αλλληλεπίδραση με το entact 10mg

Συνήθως η χρήση των αναστολέων επαναπρόσληψης της σεροτονίνης δεν παρουσιάζουν κάποια προβλήματα συγχορήγησης με τα διατροφικά συμπληρώματα, ωστόσο στην περίπτωση των φαρμάκων η κάθε περίπτωση εξατομικεύεται λόγω των ιδιαιτεροτήτων του κάθε οργανισμού.



Σελίδες:   << | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >>