ΔιαταραχέςΘεραπείαGuestbooke-mailΣκοπόςΔημοσιεύσειςΒιογραφικόForum


Yποβάλετε μια Νέα Ερώτηση

Σύνολο ερωτημάτων: 576 Σελίδα: Επιλέξτε κατηγορία:   


Φάρμακα


Μιχαλης    18/02/2018 22:24
Γιατρε αν διακοψεις αποτομα ενα αντικαταθληπτικο και το ξαναξεκινησεις μετα απο αρκετο καιρο ειναι πιθανον να μειωθει η αποτελεσματικοτητα του?

Συνήθως όχι, αλλά εξαρτάται από το σύνολο των περιστάσεων που περιβάλλουν την περίπτωση.



PERSEAS    18/02/2018 20:38
Καλησπέρα, Πάσχω από ευερέθιστο έντερο από τα 18 μέχρι τα 38 που είμαι τώρα. Το πρόβλημα ξεκίνησε με δυσκολία στην ούρηση, ατελής εκκένωση και ξαφνικά μετά από λίγους μήνες ήρθε και το ευερέθιστο έντερο (πολλές εκκενώσεις καθημερινά ακανόνιστες). Επίσης γύρω στα 20 μου ήρθε και κόμπος στο λαιμό με αποτέλεσμα να μην έχω τις αντοχές που είχα και να κουράζομαι πιο εύκολα, μου κόβεται η αναπνοή πολύ πιο γρήγορα – όταν γυμνάζομαι. Έχω πάει σε πολλούς γαστρεντερολόγους χωρίς αποτέλεσμα, από όλα τα φάρμακα που δοκίμασα πχ librax,ibutin κα δεν με βοήθησε έστω ελάχιστα κανένα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω κάνει από 2-3 φορές γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση, ειλεό, κάψουλα, Υπέρηχος άνω και κάτω κοιλίας, τεστ κοπώσεως, ουρολογικές εξετάσεις και άλλες εξετάσεις και όλες ήταν καθαρές. Επίσης έχω επισκεφτεί ουρολόγο, καρδιολόγο χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Όλοι με ενημέρωναν πως δεν έχω τίποτα και πρέπει να μην αγχώνομαι, εγώ θεωρώ πως δεν είμαι ο αγχώδης άνθρωπος, ίσως να τα κρατάω μέσα μου. Έκανα για ένα διάστημα ψυχοθεραπείες, αν και μου έκανε καλό σαν άνθρωπο δεν με βοήθησε στο πρόβλημα μου. Ο τελευταίος ουρολόγος μου ζήτησε να πάρω πολύ μικρή δόση Xanax για λίγες μέρες για να δούμε αν υπάρχει διαφορά, αν και το φοβάμαι για παρενέργειες λέω να το δοκιμάσω για λίγες μέρες. Όποια βοήθεια δεκτή. Σας ευχαριστώ.

Το Xanax συνήθως δεν παρουσιάζει παρενέργειες, όσον αφορά την αντιμετώπιση του άγχους και των επακόλουθων σωματοποιήσεων βλ. http://www.psychologia.gr/guestb/category.php?id=14



Μαρια     15/02/2018 16:36
Καλησπέρα. Έχω περάσει από έκρηξη αγχώδης διαταραχής 2 φορές έως τώρα στην ζωή μου.Γενικα είμαι αγχώδης.Την πρώτη φορά μου έδωσε ο ψυχίατρος μου το seroxat.Μου έφερνε περισσότερο άγχος στην αρχή αλλά στις 2 εβδομάδες άρχισα να βλέπω μεγάλη καλυτέρευση μέρα με τη μέρα. Την δεύτερη φορά μετά από 6 χρόνια δλδ ο γιατρός που πήγαινα είχε φύγει από την πόλη και αναγκαστικά να πάω σε στρατιωτικό ψυχίατρο αυτός ενώ του ειπα το ιστορικό μου και την αγωγή που ακολούθησα μου έδωσε άλλο αντικαταθλιπτικό το οποίο δεν έκανε τπτ και μετά που το άλλαξε σε cipralex το οποιο επισης δεν βοηθησε καθόλου. Στο τέλος μου έδωσε ξανά το seroxat το οποίο σε 2 εβδομάδες άρχισα πάλι να έχει αποτέλεσμα. Σιγα αλλά σταθερά αντί για ζαναξ μου έδωσε το στεντον και αυτό νομίζω με βοήθησε να σταματήσουν τα καψίματα στο στήθος. Τώρα αντιμετωπίζω την ίδια κατάσταση και το ζαναξ 0.25 που έχω δεν με βοηθάει καθόλου στο κάψιμο απλά για μισή ώρα μου δίνει μια μικρή υποχώρηση.Ποια η διαφορά του στεντον με το ζαναξ;

Το Stedon έχει περισσότερη κατασταλτική δράση και χρησιμοποιείται περισσότερο ως κατασταλτικό και αντιεπιληπτικό, ενώ το Xananx έχει περισσότερη αγχολυτική δράση και αντίστοιχα περισσότερο χρησιμοποιείται ως αγχολυτικό.



Αποστόλης    30/01/2018 15:51
Καλησπέρα σας,η μητέρα πάσχει απο κατάθλιψη (απο το 2009),κατα καιρούς έχει πάρει διάφορα φάρμακα(seropram,entact κ.α) τον τελευταίο καιρό ήταν υπο remeron 30mg και λόγο επιδείνωσης τη πήγα σε έναν ψυχίατρο και της έδωσε και το seroxat.Το καλοκαίρι έκανε αγγειοπλαστική stent στεφανιαιών αγγείων και παίρνει lopresor 1/2x2 και τώρα μετα απο 3 εβδομάδες υπό τη νεα αγωγή με το seroxat πατουσίασε βραδυκαρδίες 45-51/1\\\\\\\\\\\\\\\',το μείωσε σε 1/4×2 το lopressor και εχει φτασει να εχει 58-62/1\\\\\\\\\\\\\\\'.Επηρεάζει τελικά τοσο πολύ της σφύξεις το seroxat?Να το αλλάξει?Πάντως την έχει βελτιώσει στο θέμα της κατάθλιψης.Ποιά η γνώμη σας?

Είναι αμφίβολο κατά πόσο η βραδυκαρδία μπορεί να οφείλεται στο seroxat. Οπότε αρχικά θα ήταν προτιμότερο να εξεταστεί το ενδεχόμενο του lopressor, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των β-αναστολέων, και μειώνει άμεσα τη συχνότητα του καρδιακού ρυθμού, ειδικά δε όταν έμπρακτα έχει αποδειχθεί με τη μείωση της δοσολογίας της η αύξηση του καρδιακού ρυθμού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενδεχομένως η αγωγή με seroxat να μείωσε τα επίπεδα του άγχους, το οποίο στο παρελθόν όντας αυξημένο προκαλούσε αντίστοιχα την αύξηση του καρδιακού ρυθμού, ο οποίος καλυπτόταν από το lopressor. Με τη μείωση του άγχους μειώθηκε η φυσική αντίδραση της ταχυκαρδίας, και η ανάγκη της φαρμακευτικής κάλυψης με β-αναστολείς είτε μειώθηκε, είτε αναιρέθηκε.



φωτης    29/01/2018 11:38
Καλημερα γιατρε! εχω κοψει το εντακτ εδω και 2μιση μηνες, το εκοψα με της οδηγιες του ψυχολογου μου! ειναι πιθανον μετα απο 2 μηνες να εχω συμπτωματα αποσυρσης; ημουν σε αγωγη με το εντακτ γυρω στα 2μιση χρονια και με μεγιστη δοση τα 20 mg.

Τα συμπτώματα της απόσυρσης εμφανίζονται αμέσως μετά τη διακοπή, εάν έχουν περάσει δυο μήνες από τη λήψη της τελευταίας δόσης, αυτό μάλλον υπονοεί την έξαρση των αρχικών συμπτωμάτων παρά τα συμπτώματα της απόσυρσης. Διότι είναι αναγκαίο να θυμόμαστε ότι τα φάρμακα καλύπτουν μόνο προσωρινά την ένταση των συμπτωμάτων, και είναι αρκετά συνηθισμένο τα συμπτώματα να επανεμφανίζονται με τη διακοπή της αγωγής. Οπότε οι επιλογές είναι είτε κάποιος να ακολουθεί την αγωγή επί αορίστου, είτε να προβεί στη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω της αλλαγής των αντιλήψεων.



ΚΩΣΤΑΣ     25/01/2018 17:28
Καλησπέρα Γιατρέ. Ειμαι 43 ετών, σαν προσωπικότητα ήμουν άλλοτε αγχώδης,φοβικός,αλλά και πεισματάρης και επίμονος. Μεγάλωσα μέσα σε συγκρουσιακό και στερητικό οικογενιακό περιβάλλον. Μέχρι τα 38μου κάπως τα έβγαζα πέρα. Είχα θέμα όμως με την ματαίωση και απόρριψη. Δεν την άντεχα ευκολά και σαν συνέπεια ανέπτυσα συμπεριφορά με απόσυρση και αποφυγή. όταν όμως αποφάσιζα να ασχοληθώ με κάποια δραστηριότητα ζητούσα την τελειότητα και σταθερότητα. Εάν έκανα κάποιο λάθος έπεφτα στα πατώματα για ώρες.. Τα τελευταία χρόνια μετά απο κάποιες αλλαγές μέσα σε ένα χρόνο, ( εργασία, τόπο διαμονής, χωρισμός απο αγαπημένα πρόσωπα, ρίξη με φιλικά πρόσωπα) έγινα πιο απόμακρος και αγχώδης. Σαν μοτίβο ζωής ήθελα σταθερότητα και ηρεμία ενω θα έλεγα ότι ήμουν κάπως εξαρτητικός - παθητικός μέσα σε φιλικές σχέσεις. Είχα και θέματα με διαχείρηση θυμού όταν έφθανα στα όρια μου ( γενικά είχα υπομονή) Σήμερα ζώ σχεδόν μόνος, ελάχιστες κοινωνικές δραστηριότητες ( αθλητικές) και σχέσεις όχι καθημερινές. Συγγένεις πρώτου βαθμού ζούν σε άλλη πόλη. Κόσμο βλέπω κυρίως στο χώρο εργασίας. 8 μήνες τώρα κάνω ομαδική θεραπεία με την καθοδήγηση ψυχαναλυτή (δεν είναι ψυχίατρος) Διαβάζω και αρκέτα βιβλία για ψυχολογία και σχέσεις και το δικό σας. Παράλληλα ακολουθώ και φαρμακευτική υποστήριξη ( LADOSE 20 και bespar 10 και zanax 0,5 για τον ύπνο ) ο ύπνος είναι δύσκολος κοιμάμαι αργά και 5 ώρες. Το θέμα είναι ότι τα φάρμακα τα παίρνω μόνος εδώ και λίγους μήνες μου τα έγραψε ο ψυχίατρος που τον είδα μια φορά και απο τότε τα ακολούθω) Δεν επικαιροποίησα την δοσολογιά και συνταγή. Κάνω όπως ανέφερα παραπάνω μια φορά την εβδομάδα ομαδική ψυχαναλυτική θεραπεία. Μήπως πρέπει να δω ξανά το θέμα της φαρμακευτικής υποστήριξης. Ευχαριστώ.

Μια φαρμακευτική αγωγή, εφόσον αυτή είναι αποτελεσματική και δεν παρουσιάζει κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες, έχει νόημα να παρακολουθείται από τον ιατρό που την πρότεινε ανά τρίμηνο.



xristos    18/01/2018 16:25
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΜΑΙ ΚΟΝΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΝΧΩΔΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ..ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ SEROGUEL 300 MG..ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ 2 ΓΝΩΜΗ. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΑΝ ΖΟΜΠΙ..ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ...ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η καταλληλότητα της δόσης ενός φαρμάκου για μια συγκεκριμένη κατάσταση δεν μπορεί να εκτιμηθεί εξ αποστάσεως.



νικος36    15/01/2018 21:03
καλησπερα γιατρε και καλη χρονια!ειμαι 36 χρονων και απο τα 18 μου απο ενα ψυχιατρο παιρνω xanax σχεδον για 18 χρονια! τα πρωτα 2 επαινα τεταρτο πρωι βραδυ του ενος mg.απο το 2002 μισο πρωι βραδυ και τα τελευταια 11 χρονια συνηθης δοσολογια 1 το πρωι και 1 το βραδυ.μαζι με μισο ιντεραλ πρωι βραδυ. ο ψυχιατρος μου μολις περυσι με ενημερωσε(!!!!!) οτι ειναι πολυ κακο που παιρνω ζαναξ τοσο καιρο και οτι πρεπει να το αντικαταστησω με το σεντρακ των εικοσι σταδιακα. εχω 2 ερωτησεις,ειναι αληθεια οτι η μακροχρονη χρηση ζαναξ δημιουργει προβληματα στον εγκεφαλο,μνημη κτλ?επισης απο το 2009 η μια εκ των τρανσαμινασων μου ειναι λιγω ανεβασμενη απο 50 πυ ειναι το μεγιστο οριο ειναι 79 ,αλλες φορε 70,κτλ τοτε που του ειχα δωσει τις εξετασεις μου ειπε δεν πειραζει και προσεξε την χοληστερινη,κτλ ειμαι τοσα χρονια μαζι του,και δεν μπορω να παω σε αλον ψυχιατρο επισης,δεν μπορω(και εδω η δευτερη μου ερωτηση)να κοψω με τιποτα το ζαναξ,δεν εχω προσπαθησει βεβαια.πιστευεται οτι σταδιακα με αντικατασταση του σεντρακ δεν θα υπαρξει προβλημα με συμπτωματα στερησης,κτλ? υ.γ.αντιμετωπιζω σγχωδη διαταραχη ,με κρισεις πανικου,και φοβιες(αγοραφοβια,κοινωνικες φοβιες,κτλ)

Δεν υπάρχουν κάποιες αξιόπιστες μελέτες οι οποίες αποδεικνύουν τον κίνδυνο ή την βλαβερότητα της μακροχρόνιας χρήσης των αγχολυτικών. Από την άλλη πλευρά, εάν καθαρά υποθετικά και να υπήρχε ένας τέτοιος κίνδυνος, ποιο θα ήταν το νόημα να αντικατασταθεί ένα αγχολυτικό από ένα άλλο; Καθώς στην περίπτωση αυτή είναι σαν να αλλάζουμε το δηλητήριο πιστεύοντας ότι το άλλο δηλητήριο θα είναι λιγότερο βλαβερό.



maria     22/12/2017 20:54
θα ηθελα να ρωτησω γιατρε αν τα cipralex με τα γενοσημα τους εχουν διαφορα η εναι το ιδιο. ευχαριστω

Σε γενικές γραμμές υποστηρίζεται ότι τα γενόσημα διαφέρουν από τα πρωτότυπα σκευάσματα μόνο στην τιμή. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η ποιοτική τους σύγκριση να αντιστοιχεί στην ποιοτική σύγκριση μεταξύ του γνησίου και της απομίμησης των υπόλοιπων εμπορικών προϊόντων.



vagelis    16/12/2017 10:34
Γιατρέ, πάσχω από σχιζοφρένεια εδώ και 20 χρόνια. Πήγα σε πολλούς γιατρούς, δοκίμασα όλα σχεδόν τα φάρμακα αλλά δεν βρήκα θεραπεία, ίσως γιατι απογοητεύομαι εύκολα και δεν κάνω πολλή υπομονή. Τώρα παίρνω 2 abilify 10 mg τρείς βδομάδες και επειδή με έφεραν αναστάτωση παίρνω μόνος μου zyprexa 40 mg για αρχή, εδώ και τρείς μέρες. Συνεργάζονται αυτά τα φάρμακα ;

Τα φάρμακα είναι προτιμότερο να λαμβάνονται σύμφωνα με τις εμπειρίες και με τις γνώσεις ενός ειδικού. Η αυθαίρετη χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ενέργειες. Η εκτίμηση ενός περιστατικού και της καταλληλότητας της φαρμακευτικής αγωγής δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω γραπτών μηνυμάτων, καθώς οι περιπτώσεις εξατομικεύονται.



Σελίδες:   << | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >>