ΔιαταραχέςΘεραπείαGuestbooke-mailΣκοπόςΔημοσιεύσειςΒιογραφικόForum


Yποβάλετε μια Νέα Ερώτηση

Σύνολο ερωτημάτων: 454 Σελίδα: Επιλέξτε κατηγορία:   


Φάρμακα


Κατερινα    15/12/2015 15:25
Καλησπερα γιατρε, Λογω φοβου με τα αεροπλανα παιρνω ενα χαπι lexotanil των 1,5 καθε φορα που εχω πτηση. Προσπαθουμε με το συζυγο μου να κανουμε παιδι αυτη την περιοδο. Θα μπορω να συνεχισω μα παιρνω τα χαπια κ κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης; Ευχαριστω.

http://www.psychologia.gr/guestb/category.php?id=6



Ολγα    11/12/2015 02:58
Καλησπέρα γιατρε.βρισκομαι στην 32η βδομάδα της εγκυμοσυνης μου.εδω και 3 χρονια λαμβανω seroxat 40 mg αδιαλειπτως.η γυναικολόγος μου ηταν αρνητικη εξαρχής αλλα εγω δεν αντεχα και δεν διεκοψα τη θεραπεια.πριν 1 χρονο λογω παλλινδρομης εκανα αποξεση και ξυπνώντας απ τη μεθη ζαλιζομουν φοβερα.παθαινα κρισεις και ηθελα να φυγω τρέχοντας.την επομενη συνηλθα.υπαρχει φόβος να παθω το ιδιο τώρα που θα γεννησω με καισαρικη κ επισκληριδιο?πρεπει να το πω στον αναισθησιολογο οτι παιρνω φαρμακα τετοια?ευχαριστω

Είναι προτιμότερο ο αναισθησιολόγος να είναι ενήμερος για όλες τις λεπτομέρειες του πελάτη του όπου συμπεριλαμβάνεται και η όποια φαρμακευτική αγωγή, όπως και αυτός είναι ο υπεύθυνος να εξηγήσει τη διαφορά της επισκληρίδιας αναισθησίας από τη γενική νάρκωση και να ενημερώσει για πιθανές συνέπειες της πρώτης.



ευα    07/12/2015 09:40
καλημερα σας1!επαιρνα το seroxat gia 2 χρονια κ λογω του οτι αρχισα να πριζομαι κ αφου αισθανομουν καλυτερα θεωρησα οτι μπορουσα να το κοψω κ το κανα μονη μου σταδιακα.δεν ειχα ενοχληση για 2 μηνες μετα ομως αρχισανε οι ιδεοληψιες κ καταθλιψη ξανα,πασχω απο ιψδ.τωρα ξεκινησα με την γιατρο μου το σερολουξ,αλλα η απορια μου ειναι αν το ειναι γενοσημο του ζολοφτ αυτο και αν τα γενοσημα κανουν την ιδια δουλεια με τα κανονικα,κ σε ποσες μερες θα νιωσω πιο δυνατη γιατι ειμαι στην 4 μερα κ νιωθω σαν αρρωστη στο κρεβατι,κοπωση κ τρομο πολυ.

Υποστηρίζεται ότι τα γενόσημα σκευάσματα αποτελούν την πιστή αντιγραφή των πρωτότυπων, ωστόσο δεν υπάρχει απόλυτη εγγύηση της ίδιας ακριβώς αποτελεσματικότητας, όπως και στην περίπτωση της κάθε απομίμησης. Από την άλλη πλευρά, ο οργανισμός του ανθρώπου είναι περισσότερο περίπλοκος από οποιοδήποτε σύνθετο μηχανικό σύνολο, και η αντίδρασή του σε κάποιο φάρμακο εξατομικεύεται τόσο στην αποτελεσματικότητα, όσο και στις παρενέργειες.



γιωτα    29/11/2015 18:05
Καλησπερα, πασχω απο καταθλιψη :( κανω θεραπεια με effexor tων 75 η γιατρος με ειπε σε μια κριση πανικου να παιρνω και μισο zanax των 0,5 καθε μερα.. κι η θεραπεια παει παρα πολυ καλα!! το θεμα ειναι οτι εχω προβλημα καθυστερησης στην περιοδο.. δεν υπαρχει θεμα εγκυμοσυνης...εχω αλλαξει πια πολη δεν ξερω γιατρους εδω για να απευθυνθω... πειτε μου ποσο θεωρειται φυσιολογικη η καθυστερηση με τη χρηση των ζαναξ ευχαριστω πολυ

Είναι αμφίβολο κατά πόσο η καθυστέρηση της περιόδου να οφείλεται στη χρήση του Xanax. Πολύ πιο πιθανό είναι να προκαλείται από το Efexor βλ. http://www.psychologia.gr/guestb/category.php?id=18



Άννα    26/11/2015 23:06
Καλησπέρα. Ποια είναι η διαδικασία για να περάσει κανείς απο το Dumyrox στο Efexor. Υπάρχουν αλληλεπιδράσεις/παρενέργειες; Παίρνει πολύ χρόνο να κόψει κανείς το πρώτο;

Επικρατούν δυο κάπως αντικρουόμενες απόψεις για τη διαδικασία αντικατάστασης ενός αντικαταθλιπτικού σκευάσματος από έναν άλλο παρόμοιο. Η πρώτη ισχυρίζεται ότι η αντικατάσταση πραγματοποιείται σταδιακά, αντίστοιχα με την αρχή έναρξης και διακοπής της αντικαταθλιπτικής αγωγής. Η δεύτερη άποψη βασίζεται στην αντίληψη του μηχανισμού επίδρασης των αντικαταθλιπτικών σκευασμάτων μέσω της αύξησης των επιπέδων της σεροτονίνης, όπου, εφόσον η αύξηση αυτή έχει επιτευχθεί με τη χορήγηση μιας ουσίας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την άμεση διακοπή της και τη χορήγηση ενός άλλου σκευάσματος, καθώς τα επίπεδα αυτά δεν προλαβαίνουν να πέσουν αρκετά χαμηλά μέχρι την πλήρη έναρξη δράσης της νέας ουσίας λόγω σταδιακής αποδέσμευσης της αρχικής.



xrisa    24/11/2015 20:11
Γιατρε αλλη μια ερωτηση.παιρνω σεροπραμ εδω κ εξι μηνες οπωσ σασ εχω πει.σημερα με πονεσε το δοντι μου κ ηπια ντεπον υπαρχει καποια αληλεπιδραση μεταξυ των δυο αυτων φαρμακων?γενικα τωρα που παιρνω το σεροπραμ δεν πινω καθολου αλλα χαπια ουτε ντεπον ουτε τιποτα γιατι φοβαμαι

Συνήθως, εφόσον εξ αρχής δεν παρουσιάζονται κάποιες ανεπιθύμητες αντιδράσεις του οργανισμού στη χορήγηση των αντικαταθλιπτικών σκευασμάτων, δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα με τη συγχορήγηση τους με τα περισσότερα συμβατικά φάρμακα.



Κονη    19/11/2015 17:13
καλησπερα γιατρε θα ηθελα να ρωτησω επειδη ετοιμαζομαι για την 2η εξωσωματκη(η πρωτη απετυχε)και λογω γενικευμενου αγχους κ κρισεων πανικου παίρνω seroxat των 10(το μισο δηλ).Ο νευρολογος μου λεει οτι θα το διακοψουμε τουλαχιστον το 1ο τριμηνο αλλα ο γυναικολογος λεει να συνεχισω να το παιρνω και οτι δεν κινδυνευει το εμβριο,τι να κανω?αγχώνομαι πολυ με αυτο ,θελω να ξερω οτι μπορω να τα παιρνω αν χρειαστει...

Η άποψη του γυναικολόγου είναι πιο έγκυρη, καθώς αυτός ασχολείται περισσότερο με συγκεκριμένο ζήτημα



deskon    16/11/2015 19:09
Δεν μου είπατε όμως πώς θα κάνω την διακοπή..

Η διακοπή πραγματοποιείται σταδιακά, όπου ο βαθμός της μείωσης και η χρονική της διάρκεια προσδιορίζονται εξατομικευμένα, σύμφωνα με τη συνολική εκτίμηση της κατάστασης (ψυχολογικής, συναισθηματικής, περιβαλλοντικής, αντιδραστικής κ.λπ.).



Nίκος    16/11/2015 18:57
Γιατρέ καλησπέρα σας. Θεραπεύεται η φαρμακοεπαγόμενη επιπέδωση του συναισθήματος (πχ. όταν κάποιος δεν μπορεί να γελάσει);

Συνήθως η οποιαδήποτε φαρμακοεπαγόμενη παρενέργεια εξαλείφεται με την πάροδο του χρόνου που είναι αναγκαίος για την απομάκρυνση των υπολειμματικών ουσιών του φαρμάκου και την επανάκτηση των φυσιολογικών λειτουργιών του οργανισμού, εκτός και αν οι παράπλευρες επιρροές ήταν τόσο ισχυρές που προκάλεσαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις (π.χ. φραγή των αρτηριών) και ως συνέπεια, κάποιες μόνιμες μορφολογικές βλάβες.



Δεσποινα    16/11/2015 11:40
Καλησπερα σας ...υπαρχει περιπτωση μια αυξηση του αντικαταθληπτικου στο μεγιστο της δοσης στην αρχη να μας κανει να νοιωθουμε χειροτερα?

Ναι, υπάρχει



Σελίδες:   << | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >>