ΔιαταραχέςΘεραπείαGuestbooke-mailΣκοπόςΔημοσιεύσειςΒιογραφικόForum


Yποβάλετε μια Νέα Ερώτηση

Σύνολο ερωτημάτων: 483 Σελίδα: 26η Επιλέξτε κατηγορία:   


Φάρμακα


Ελένη    19/03/2012 00:45
Γιατρέ γεια σας.έλυσα αρκετές απορίες μου από το φόρουμ.Σας συγχαίρω για τη δουλειά που κάνετε!Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα φοβίες κ εμμονές και γενικά προβλήματα όπως π.χ υπερβολικό άγχος με έντονα σωματικά συμπτώματα.Πριν από 4 χρόνια έπαθα το 1ο μείζων καταθλιπτικό επεισόδιο και μετά ακολούθησαν άλλα 3 το ίδιο ανυπόφορα.τώρα παίρνω σεροξατ των 20 και λαμοτριξ των 200. ο γιατρός μου είπε πως αν πάω καλά θα σταματήσω το σεροξάτ κ θα παίρνω το λαμοτριξ. τώρα για τη διάγνωση να σας πω έχω μπερδευτεί. μου έχει πει διπολική κατάθλιψη, συναισθηματική ψύχωση(αυτό το ψύχωση δεν μου αρέσει καθόλου)επίσης έχω ακούσει και δυναμική κατάθλιψη.το θέμα είναι ότι είμαι 33 και από ότι διαβάζω σε περίπτωση εγκυμοσύνης τα πράγματα χειροτερεύουν πολύ, με αποτέλεσμα να φοβάμαι να κάνω ακόμη κ σχέση για να μην αντιμετωπίσω όλα αυτά που μου λένε. ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχουν φάρμακα που μπορεί να πάρει κάποιος κατά την εγκυμοσύνη. ισχύει αυτό?ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας

Αγαπητή Ελένη, υπάρχουν αρκετά φάρμακα, τα οποία μπορεί να παίρνει μια γυναίκα κατά την εγκυμοσύνη, χωρίς να προκύπτουν περιστατικά με τερατογένεση. Τα πράγματα σε περίπτωση εγκυμοσύνης χειροτερεύουν συνήθως, όταν υπάρχει ένα προηγούμενο υπέδαφος αρνητικής ψυχολογίας, όταν η γυναίκα δεν έχει κατασταλάξει τι είναι αυτό που θέλει να πετύχει στη ζωή της ως ενήλικο άτομο για να αισθάνεται σταθερή ικανοποίηση, όταν οι προσωπικές της σχέσεις είναι διαταραγμένες και επηρεάζονται από το πλήθος των άλυτων παιδικών συγκρούσεων και ανασφαλειών.



RENA    16/03/2012 03:06
ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΜΗΝΑ ΠΕΡΝΩ LADOSE 20mg και μισο XANAX 0.25 ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ XANAX 0,50.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΩ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΚΑΨΙΜΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ Η ΕΝΤΟΝΗ ΖΑΛΗ ΚΑΙ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΜΕΤΟ. ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΦΟΒΟΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΑΚΟΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΟΣΗ ΤΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΩ?

Αγαπητή Ρένα, εάν τα συμπτώματα που περιγράφεις δεν είναι αποτέλεσμα των παρενεργειών του LADOSE και ανήκουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Διαταραχής Πανικού, ίσως να είναι αποτελεσματικό για τη μείωση της έντασης τους να αυξηθεί η δοσολογία του αγχολυτικού.



ΑΘΗΝΑ     13/03/2012 12:33
Γεια σας κ. Κοτανιδη.Εδω και 2 χρονια η ζωη ολης της οικογενειας μου ειναι πολυ δυσκολη.Ο πατερας μου εχει διπολικη διαταραχη.Το προβλημα του ειχε ξεκινησει πριν 10 χρονια.Το ξεπερασε σε 5 χρονια μετα απο πολλους γιατρους και πολλες θεραπειες. Για 7 χρονια δεν αντιμετωπιζε τιποτα ουτε επαιρνε καποιο χαπι συντηρησης.Εδω και δυο χρονια εμφανιστηκε ξανα το προβλημα του και δε μπορει με τιποτα να γινει καλα.Εχει παρει πολλους συνδυασμους χαπιων.Ο γιατρος του αποφασισε,σαν υστατη λυση, να του δωσει anafranil σε μικρη δοση, παρα τις πολλες αντιρρησεις της μητερας μου, αφου παντα με το χαπι αυτο, ακομα και σε μικρες δοσεις, εφτανε σε μανια και κατεληγε στην κλινικη.Απο μονος του ποτε δεν εφτασε σε μανια οπως και με κανενα αλλο χαπι.Σταματησε τα anafranil εδω και 8 ημερες και βρισκεται σε μια μεγαλη συγχηση και καποια μικρη μανια.Ο γιατρος μας σηστησε καποις σταγονες για να ηρεμησει.Επισης υποστηριζει πως τελειωνουν οι θεραπειες και μας συστηνει \\\\\\\\\\\\\\\'ηλεκροσοκ\\\\\\\\\\\\\\\'.Ποια η αποψη σας για το ηλεκτροσοκ?Μπορει να μην υπαρχει καποια θεραπεια?συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα μου.

Αγαπητή Αθηνά, υποθέτω ότι μια από τις αιτίες που συνέβαλαν στην επιδείνωση της κατάστασης του πατέρα σου θα μπορούσε να είναι η αρνητική ατμόσφαιρα που επικρατεί στη χώρα μας τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο ενθουσιασμός με τα αποτελέσματα της ηλεκτροσπασμοθεραπείας επικρατούσε περισσότερο στο παρελθόν όταν οι παρενέργειες από τη φαρμακευτική αγωγή ήταν πολλές. Σήμερα πλέον η μέθοδος αυτή έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται στο δημόσιο τομέα, αφενός λόγω του ότι χρησιμοποιούνται φάρμακα με λιγότερες άμεσες παρενέργειες, και αφετέρου ίσως επειδή οι φορείς του ψυχικού τομέα κλίνουν προς την άποψη ότι τα ψυχικά προβλήματα δεν είναι μόνο οι κληρονομικές διαταραχές των χημικών ουσιών στον εγκέφαλο αλλά αποτελούν μια συνέπεια της επιρροής του συνόλου των κοινωνικό-ψυχολογικών συνθηκών του συγκεκριμένου ατόμου, βασισμένου στις ιδιαιτερότητες των αντιλήψεων του. Οπότε και να έχει αποτελέσματα η ηλεκτροσπασμοθεραπεία, αυτά θα είναι προσωρινά, μέχρι την επόμενη κρίση ή κάποια στρεσογόνα κατάσταση, η οποία θα είναι εκτός των δυνατοτήτων αντιμετώπισης ή επίλυσης από τη πλευρά του ίδιου του ατόμου. Επομένως, μετά από την ύφεση των συμπτωμάτων είναι αναγκαία μια ολοκληρωμένη ψυχικό-κοινωνική προσέγγιση του περιστατικού.



ΙΝΝΑ    09/03/2012 20:19
Αγαπητέ ΓΙΑΤΡΕ, θέλω να ρωτήσω σχετικά με την εγκυμοσύνη και το (resperdal. Είμαι 35 χρονών και παίρνω ρεσπερνταλ 10 χρόνια 3 μγ. Θέλω να μείνω έγκυος και δεν ξέρω πως είναι καλύτερα να σταματήσω το φάρμακο και να κάνω προσπάθεια και μετά τον τρίτο μήνα εγκυμοσύνης να συνεχίσω την αγωγή η να παίρνω το φάρμακο σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης.Το όνειρο μου είναι να κάνω ενα υγείες μωράκι. Σας ευχαριστώ πολύ.

Αγαπητή Ίννα, κατά τη προσωπική μου εκτίμηση είναι προτιμότερο να μην υπάρχει καμία χημική παρεμβολή στο σώμα της μητέρας, κατά τη διάρκεια της σύλληψης και της εγκυμοσύνης. Παράλληλα έχω παρατηρήσει αρκετές περιπτώσεις όταν οι γυναίκες υπό αγωγή γεννούσαν φαινομενικά υγιέστατα παιδιά. Επομένως, εάν τα φάρμακα δεν προκαλέσουν κάποιες τερατογενείς επιπτώσεις, η μελλοντική ψυχική κατάσταση του παιδιού θα εξαρτάται περισσότερο από την ωριμότητα των γονιών του, από την προσωπική τους ψυχική ισορροπία, από την ποιότητα της σχέσης μεταξύ τους, και από τον τρόπο ενασχόλησης τους με την φροντίδα και με την ανατροφή του παιδιού.



George    28/02/2012 13:35
Καλησπέρα Γιατρέ Ποια θεωρείτε ότι είναι η μέγιστη διάρκεια χορήγησης ενός αντικαταθλιπτικού ώστε να πει κανείς ότι είναι αποτελεσματικό και δεν χρειάζεται να το αλλάξεις. Παίρνω Cipralex 20 mg για ένα μήνα. Έχω μία βελτίωση όπως λεει και ο ψυχίατρος μου της ταξης του 30%. Μετά από πόσους μηνες θεωρείται ότι η αγωγή δεν είναι αποτελεσματική ? Δηλαδή μετά από 2 ή 3 μηνες εαν δεν δω περεταιρω βελτιώση πρέπει να το αλλάξω ? Ευχαριστώ

Αγαπητέ George, συνήθως οι πρώτες ενδείξεις της αποτελεσματικότητας των ψυχοδραστικών σκευασμάτων εκτιμούνται σε χρονικό διάστημα των δυο μηνών. Ενώ η περεταίρω βελτίωση μπορεί να επεκταθεί σε 6 μήνες.



ΜΑΡΙΑ    27/02/2012 19:18
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΝΙΟ ΕΙΧΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΟΥ..ΕΚΑΝΑ ΕΞ.ΑΙΜΑΤΟΣ,Ο ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ,ΟΠΩΣΚ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΙΜΕΣ.Η ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΔΕΙΞΕ,ΜΙΑ ΗΠΙΑ ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ..ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ,Κ ΑΠΩΛΕΙΑ 7 ΚG ΗΡΕΜΗΣΑ.!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΧΑΝΩ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,ΤΟ ΣΤΡΕΣ Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΝΑ ΜΕ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ..ΔΗΛ ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΑΛΜΩΝ,ΕΝΟΧΛΗΣΗ Κ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΘΩΡΑΚΑ.ΕΚΑΝΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΤΛ.Ο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ,ΔΙΟΤΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΩΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΞΥΠΝΟΥΣΑ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ.Ο ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ fLUOXETIN K XANAX 0,5.ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΑΛΜΩΝ ,ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΤΑΣΙΚΗ ΜΕ 10/6 ΠΙΕΣΗ Κ 60/70 ΠΑΛΜΟΥΣ.ΞΥΠΝΑΩ ΠΟΥ Κ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΝΑΥΤΙΕΣ Κ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΜΕΤΟ,ΞΗΡΟΣΤΟΜΙΑ Κ ΣΑΣ ΡΩΤΩ;EINAI ΣΩΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ;ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Κ ΤΙ ΘΑ ΜΠΩΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;EKANA EΞ.ΑΙΜΑΤΟΣ Κ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ...ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕ ΦΛΟΥΟΞΕΤΙΝΗ Κ ΖΑΝΑΞ .ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ..;ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΙΑ ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ Κ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ,ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΖΑΝΑΞ ΠΑΙΡΝΩ 1 ΤΟ 24ΩΡΟ.Η ΝΑΥΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ,Η ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΡΑ

Αγαπητή Μαρία, η ναυτία είναι μια από τις συνηθέστερες παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών σκευασμάτων. Συνήθως η φαρμακευτική αγωγή διαρκεί μέχρι και δυο μήνες μετά τη πλήρη υποχώρηση όλων των συμπτωμάτων, και ύστερα επιχειρείται η σταδιακή μείωση και η διακοπή της. Αλλά οφείλω να προειδοποιήσω ότι τα φάρμακα δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες των ψυχολογικών προβλημάτων, και έτσι, τα συμπτώματα επανέρχονται με την πρώτη ισχυρή αφορμή.



Περικλής    26/02/2012 14:22
κύριε Κοτανίδη είμαι 40 ετών και πρίν απο 9 χρόνια με SEROXAT και XANAX θεράπευσα μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Μέσα σε 2 χρόνια το κατάφερα αυτό με αρκετές θυσίες όμως στην επαγγελματική, οικονομική και προσωπική μου ζωή κυρίως λόγω της κατάθλιψης και των φοβιών μου. Πριν απο 2 μήνες μέσω ενός απρόσμενου γεγονότος επανήλθε η ίδια κατάσταση την οποία νόμιζα ότι είχα ξεχάσει.θέλω να ξαναπάρω SEROXAT αλλά φοβάμαι τις αρχικές παρενέργειες. Μπορώ να ξεκινήσω με 1/4 και σταδιακά να πάω στο 1/2. XANAX παίρνω 1 την ημέρα του 0,5 mg. Απαντήστε μου σας παρακαλώ διότι θέλω να σώσω και την κοινωνική δουλειά που έχω αλλά να ζήσω και ένα άφοβο όσο το δυνατόν μέλλον.

Αγαπητέ Περικλή, η σταδιακή αύξηση της δοσολογίας είναι προτιμότερη όταν επιχειρείται η ελαχιστοποίηση των πιθανών παρενεργειών. Υποθέτω πως έχεις καταλάβει ότι τα φάρμακα αντιμετωπίζουν προσωρινά τα συμπτώματα, χωρίς να λύνουν τις αιτίες που τα προκάλεσαν, και με την διακοπή της αγωγής, τα συμπτώματα επανέρχονται με την πρώτη ευκαιρία, όταν προκύπτει κάποιο δυσάρεστο γεγονός, ικανό να ενεργοποιήσει τον συγκεκριμένο αμυντικό μηχανισμό.



μιχάλης    20/02/2012 14:32
Κύριε Κοτανίδη, ακολουθώ θεραπεία με μινιτραν 4.25 εδώ και 7 μιση μήνες περιπου. η αρχικη διάγνωση είναι υποχονδριασμος με καταθλιψη.τα χριστουγεννα επειτα απο απώλεια χρηματικού ποσου ξανακυλησα στην καταθλιψη.ο γιατρος μου συνεστησε ladose 40mg.μετα απο 3 εβδομαδες το έκοψα μαζι με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού μου διότι πίστευα οτι μου προκαλούσε στυτική δυσλειτουργία.παραμένω στα μινιτραν και μπορώ να πώ μετά απο δύο μήνες είμαι λίγο καλύτερα. ερώτηση: τα minitran θέλω να τα κόψω, δεν το έχω συζητήσει με τον γιατρό μου.στην περίπτωσή μου θα μου τα δίνατε για κανά χρόνο?θέλω να πω, όσο πιο πολύ τα πάρα τόσο καλυτερα?η όταν τα κοψω θα κυλήσω πάλι στην κατάθλιψη?

Αγαπητέ Μιχάλη, συνήθως η φαρμακευτική αγωγή ακολουθείται δυο μήνες μετά την πλήρη εξάλειψη όλων των συμπτωμάτων. Ύστερα επιχειρείται σταδιακή διακοπή. Όμως, επειδή τα φάρμακα δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες των ψυχολογικών προβλημάτων, οι πιθανότητες της επανεμφάνισης των συμπτωμάτων είναι αρκετές. Διαφορετικά, το άτομο καλείται να αντιμετωπίσει τις αρχικές αιτίες, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της λήψης των αναγκαίων γνώσεων και της αλλαγής των αντιλήψεων.



φιλιπ    16/02/2012 20:12
καλησπερα...προκειται να ξεκινησω θεραπεια με cymbalta και abilify..επειδη βρισκομαι σε σχεση με μια κοπελα, εχω ενα ζητημα, που με αποθαρρυνει στη ληψη τους..γνωριζω οτι τα περισσοτερα αντικαταθλιπτικα προκαλουν καποια σεξουαλικη δυσλειτουργια..γνωριζετε εαν τα συγκεκριμενα φαρμακα επηρεαζουν σημαντικα πανω σε αυτο? και αν ναι,στην περιπτωση που τα λαμβανω επι ενα χρονο,ολο αυτο το διαστημα θα αντιμετωπιζω προβληματα μεχρι τη διακοπη της θεραπειας(\\\\\\\'\\\\\\\'λογω σωματικης επιρροης συμπτωματα απο τα φαρμακα\\\\\\\'\\\\\\\') ή οταν αρχισει να ανεβαινει η διαθεση μου θα ειμαι ενταξει σεξουαλικα (\\\\\\\'\\\\\\\'λογω ψυχολογιας\\\\\\\'\\\\\\\') παρολη την ταυτοχρονη ληψη φαρμακων?..διακρινω μια αντιφαση σε ολο αυτο, γιατι απ τη μια τα σεξουαλικα προβληματα στους νεους ειναι κυριως λογω διαθεσης,απο την αλλη ομως,φαρμακα που ανεβαζουν τη διαθεση,μειωνουν τη σεξουαλικη αποδοση..δυστυχως, αν βρισκω καποια ευχαριστηση αυτη τη στιγμη στη ζωη μου,ειναι οταν κανω ερωτα...απλα αναρωτιεμαι αν αξιζει η θυσια και αν υπαρχει τελικα θυσια...ευχαριστω...

Αγαπητέ Φιλιπ, για τις παρενέργειες των αναστολέων της επαναπρόσληψης της σεροτονίνης στον τομέα της σεξουαλικότητας έχω αναφερθεί στις προηγούμενες απαντήσεις. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι κανένα φάρμακο δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις αρχικές αιτίες των ψυχολογικών προβλημάτων, διότι αυτές οφείλονται στον τρόπο αντίληψης, βασισμένο στα παλιότερα ατομικά βιώματα. Έτσι, και να έχει αποτελέσματα μια φαρμακευτική αγωγή, αυτά θα είναι προσωρινά.



John    16/02/2012 17:36
Καλησπέρα. Πήρα για 15 ημέρες καθε πρωι 10 mg Cipralex και εδώ και 8 ημέρες παίρνω 20 mg Cirpalex. Παράληλλα τις συνολικά 23 ημέρες παίρνω 1/4 το πρωί 1/2 το μεσημέρα και ολοκληρο το βράδυ xanax (0,5 mg). Τα συμπτώματα (αστάθεια, ζαλάδες, κολλίτιδα) έχουν βελτιωθεί. Ποιο πιστεύεται είναι το μέγιστο διάστημα που αυτός ο συνδυασμός θα θεωρηθεί αποτελεσματικός, Τι εννοώ μετά από 1 μήνα ή 2 μήνες από σήμερα η κατάσταση δεν βελτιωθεί, θα πρέπει να αλλάξω αγωγή. Ο ψυχίατρος μου λέει οσοτου περάσουν όλα τα συμπτώματα, θα συνεχίσουμε τουλάχιστον 2 μήνες ακόμα με Cipralex. H συνολική δόση του xanax είναι ήπια, η θα εξαρτηθώ μετά από κάποιο καιρό. Ευχαριστώ.

Αγαπητέ John, συμφωνώ με την άποψη του ψυχιάτρου σου για την ανάγκη της δίμηνης συνέχειας της αγωγής μετά την εξάλειψη όλων των συμπτωμάτων. Όσο αφόρα την εξάρτηση από τα φάρμακα, αυτή αναπτύσσεται στις περισσότερες περιπτώσεις, άσχετα με το είδος των προβλημάτων (ψυχολογικά, σωματικά), διότι η πλειοψηφία των φαρμάκων (εκτός από τα αντιβιοτικά) παρεμβαίνει μονό στον μηχανισμό τους, χωρίς να αντιμετωπίζει τις αρχικές αιτίες. Είναι περίπου το ίδιο, εάν προσπαθούσαμε να σβήσουμε μια φωτιά στην μονάδα παραγωγής πετρελαίου, αφήνοντας ανοιχτό τον κεντρικό αγωγό. Μετά από ένα χρονικό διάστημα της επιτυχημένης πυρόσβεσης η πυρκαγιά θα αναζωπυρώνεται, απαιτώντας νέες προσπάθειες.



Σελίδες:   << στη αρχή | << | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | >>