ΔιαταραχέςΘεραπείαGuestbooke-mailΣκοπόςΔημοσιεύσειςΒιογραφικόForum


Yποβάλετε μια Νέα Ερώτηση

Σύνολο ερωτημάτων: 459 Σελίδα: 26η Επιλέξτε κατηγορία:   


Φάρμακα


EYAGGELIA    19/11/2011 18:26
ΓΙΑΤΡΕ EΧΩ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ 1 ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΟΝΟ ΕΠΑΘΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ Κ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΜΙΣΟ ΧΑΝΑΧ ΠΡΩΙ ΜΙΣΟ ΒΡΑΔΥ ΤΨΝ 0,5 Κ ENTACT ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ.ΕΝΩ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΔΕΝ ΧΕΡΩ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ Κ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΨΥΧΡΟΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Α. Κοτανίδης – Αγαπητή EYAGGELIA, από τη στιγμή που είσαι πεπεισμένη ότι δεν έχεις ανάγκη από την υποστήριξη της φαρμακευτικής αγωγής, τι σε εμποδίζει σταδιακά να μειώσεις και έπειτα να διακόψεις πρώτα το ΧΑΝΑΧ και μετά το ENTACT; Η φήμη ενός ειδικού δεν αποτελεί εγγύηση της σύμπτωσης των δυνατοτήτων του με τις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου για συγκεκριμένες υπηρεσίες.



Αγγελική    17/11/2011 15:14
Αξιότιμε κύριε Κοτανίδη, είμαι 28 ετών και παίρνω επί μία δεκαετία seroxat 20mg (κάποιες περιόδους ένα την ημέρα και κάποιες άλλες μισό την ημέρα), για διαταραχές άγχους. Εδώ και ένα μήνα διέκοψα τη λήψη τους. Αισθάνομαι νευριασμένη, ευερέθιστη, ευέξαπτη και άλλοτε ένα βάρος στο στήθος. Θα περάσουν αυτά τα συμπτώματα? Και πότε;Ευχαριστώ πολύ.

Α. Κοτανίδης – Αγαπητή Αγγελική, τα συμπτώματα που περιγράφεις μπορεί να οφείλονται στο λεγόμενο σύνδρομο της απόσυρσης, την ουσία του οποίου περιέγραψα σε πρόσφατη απάντηση στην Όλγα 17/11/2011 10:40.



Όλγα    17/11/2011 10:40
Από 26 Ιουλίου 2010 άρχισα να παίρνω EFFEXOR των 75, 1 κάθε βράδυ. (αγχώδη διαταραχή που εκδηλωνόταν με φοβίες). Περίπου τον Μάιο του 2011. ο γιατρός μου αποφάσισε να μου αλλάζει το χάπι σε TUDOR πάλι των 75. Στην αρχή δυσκολεύτηκα πολύ να συνηθίσω τα EFFEXOR (είχα μουδιάσματα σε όλο το σώμα και κρύο ιδρώτα), ενώ πέρασα πολύ εύκολα στα TUDOR. Βλέποντας τον Οκτώβριο 2011 ότι είμαι πολύ καλά αποφάσισαμε με το γιατρό να μειώσουμε τη δόση. Για 20 ημέρες έπαιρνα μέρα παρά μέρα 1 χάπι και κατόπιν για 10 ημέρες έπαιρνα 1 στις 3 ημέρες. Από τότε όμως άρχισαν τα προβλήματα. Το κεφάλι μουτο νιώθω πολύ βαρύ (ειδικά όταν βγαίνω έξω), νιώθω εξάνλτηση, έναν μιρκό ίλιγγο και γενικά σκοντάφτω στις πόρτες και στα έπιπλα. Επίσης έχω και διάρροια, τάση προς εμετό και υπνηλία. έτσι στις 9 Νοε. ήταν η τελευταία φορά που πήρα χάπι. Ο γιατρός μου μου λέει ότι πρέπει να κάνω υπομονή καμιά 10αριά μέρες. Έχω φτάσει στην 7 και ακόμα υπάρχουν όλα τα συμπτώματα, άλλοτε πολύ και άλλοτε λίγο. Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι τα συμπτώματα είναι λιγότερα από όταν έπαιρνα το χάπι 1 στις 3 ημέρες. Σας παρακαλώ χρειάζομαι τη βοήθειά σας και τη γνώμη σας. Ποσο καιρό ακόμα θα νιώθω έτσι; Πρέπει να ανησυχήσω; Τί άλλο να περιμένω και τί να κάνω προκειμένου να περάσει όλο αυτό; Αυτά που νιώθω είναι συμπτώματα στέρησης (να σας πω ότι πλέον ο γιατρός μου είναι σε άλλη πόλη και μιλάμε μόνο τηλεφωνικά. όπου γιατρός: ψυχίατρος).

Α. Κοτανίδης – Αγαπητή Όλγα, τα στοιχειά που παραθέτεις μπορούν να ταυτιστούν με τα συμπτώματα απόσυρσης του EFFEXOR, το οποίο ανήκει στην ομαδα των αναστολέων της επαναπρόσληψης της σεροτονίνης και της νορεπινεφρίνης. Τα φάρμακα αυτά παρεμβαίνουν στην λειτουργία των νευρικών συνάψεων αναστέλλοντας την επαναπρόσπληψη των παραπάνω ουσιών, προκαλώντας την τεχνητή ευδιαθεσία και εξαλείφοντας τα αρχικά «προβληματικά» συμπτώματα. Όμως, τα συμπτώματα αυτά αποτελούν την ακραία μορφή της προσαρμοστικής λειτουργίας του εγκεφάλου. Μια εξωτερική παρέμβαση, όπως είναι η φαρμακευτική αγωγή, εκλαμβάνεται από τον εγκέφαλο ως κατάσταση που απαιτεί επιπρόσθετες ρυθμίσεις. Έτσι, για να μην αυξάνεται η συγκέντρωση των νευροδιαβιβαστών υπερβολικά, τα νευρικά κύτταρα αρχίζουν την προσαρμογή, μειώνοντας την φυσική παραγωγή τους. Επομένως, η μείωση της δοσολογίας ή η διακοπή του φαρμάκου προκαλεί την μείωση των επιπέδων των νευροδιαβιβαστών για ένα χρονικό διάστημα, απαραίτητο για την φυσιολογική επαναλειτουργία των νευρικών κυττάρων. Το χρονικό αυτό διάστημα εξατομικεύεται και εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες του κάθε οργανισμού. Σχετικά με το EFFEXOR, η βιβλιογραφία αναφέρει ότι τα συμπτώματα της απόσυρσης δεν εξαρτώνται από την δοσολογία (δηλ. η μείωση της δοσολογίας είναι ικανή να τα προκαλέσει), ότι άνετα μπορούν να διαρκέσουν δυο μήνες και παραπάνω, ότι μερικοί άνθρωποι που έλαβαν το φάρμακο αυτό δεν αισθάνονταν πλήρως καλά ακόμα και κατά την συμπλήρωση του ενός έτους μετά την οριστική διακοπή του.



venia    01/11/2011 18:55
ΓΕΙΑ ΣΑΣ Κ. ΚΟΤΑΝΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΟ ΖΟΛΟΦΤ ΤΩΝ 100 ΑΠΟ ΤΙΣ 26/8 Κ ΕΧΘΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΚΟΜΗ ΖΟΛΟΦΤ ΤΩΝ 50 Κ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ 25 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΙΣΩ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΡΩΤΑΩ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Α. Κοτανίδης – Αγαπητή Venia, η υποτροπή των ψυχικών προβλημάτων συνήθως οφείλεται στην συνεχόμενη επιρροή των αρχικών αιτιών που τα προκάλεσαν. Εάν η συνθήκες της καθημερινότητας συνεχίζουν να είναι πιεστικές και τραυματικές, τότε οι πιθανότητες της υποτροπής αυξάνονται. Εξατομικεύεται μονό το χρονικό διάστημα της σχετικής ηρεμίας πριν την εμφάνιση της.



Ισιδώρα    28/10/2011 15:31
Μου χορηγήθηκε ladose για τη θεραπεία αγχώδους καταθλιψης. Ο ιατρός μου είπε πως τα χάπια είναι διαλυόμενα στο στόμα. Στις οδηγίες, αναφέρεται ότι πρέπει να καταπίνονται με μισό ποτήρι νερό. Αυτό που έκανα εγώ, ήταν να πιω το μισό ποτήρι νερό, κρατώντας το χάπι στο στόμα μου. Κατάπινα σταδιακά το χάπι που διαλυόταν, μαζί με το νερό (χωρίς βέβαια να το μασήσω). Ήταν σωστός ο τρόπος που το πήρα ή θα έπρεπε να το καταπιώ κατευθείαν και να διαλυθεί στο στομάχι; Έχω πάρει δύο χάπια μέχρι στιγμής (ένα χθες κι ένα σήμερα), υπάρχει περίπτωση να μην έχουν απορροφηθεί επαρκώς; Σας ευχαριστώ!

Α. Κοτανίδης – Αγαπητή Ισιδώρα, ποιος είναι ο λόγος που δεν απευθύνεις την ερώτηση στον ιατρό, ο οποίος έχει αναλάβει την περίπτωση σου;



Μανωλης    13/10/2011 03:16
Γιατρε, επεσα πανω στο site σας κανοντας μια ερευνα για το Remeron. Ειμαι 28 χρονων και παιρνω περιπου 5 χρονια ενα χαπακι Seroxat και τα τελευταια 3 χρονια μισο. Εχω κανει επανελημενες προσπαθειες στο παρελθον να το κοψω χωρις ομως επιτυχια. Το τελευταιο διαστημα νοιωθω πως δεν μου κανει τιποτα και τσαμπα φορτωνω τον οργανισμο μου με χημικα... Η διαθεση μου τον τελευταιο εναμισι χρονο ειναι απο μετρια μεχρι απαισια με αποκορυφωμα τις τελευταιες εβδομαδες να εχει επηρρεαστει και ο υπνος μου. Επισκεφτηκα εναν ψυχολογο ο οποιος μου ειπε να σταματησω τα seroxat και να αρχισω Remeron. Τι διαφορες παρουσιαζουν? Η αληθεια ειναι πως δεν ξερω αν θελω να το παρω αυτο το φαρμακο... Δεν μπορω να βρω και πολλες γνωμες σχετικα με αυτο σε forum στο internet, μηπως δεν προτιμαται η ειναι καινουριο? Μηπως καλυτερα να παρεμενα στο seroxat ξανακανοντας τη δοση ενα χαπι τη μερα? Εκτος απο ενδεχομενη βουλημια που διαβαζω παντου για το Remeron τι αλλες παρενεργειες μπορει να μου παρουσιασει? Ευχαριστω εκ των προτερων.

Α. Κοτανίδης – Αγαπητέ Μανώλη, από τη στιγμή που θέλεις να απαλλαγείς από την επίδραση μιας χημικής ουσίας, ποιο είναι το νόημα να περάσεις στη χρήση μιας άλλης, άσχετα με ενδεχόμενες παρενέργειες; Η ψυχική κατάσταση του ανθρώπου, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι αποτέλεσμα των υποκειμενικών του αντιλήψεων. Όσο περισσότερο οι αντιλήψεις αυτές πλησιάζουν στην αντικειμενικότητα, τόσο περισσότερο ισορροπεί το άτομο. Επομένως, όταν κάποιος θέλει να ξεφύγει από την φαρμακευτική του εξάρτηση, είναι αναγκαίο να αλλάξει ο τρόπος σκέψης, αντίληψης και της ζωής του. Αυτό μπορεί να προσφέρει η γνώση, όπως του εαυτού μας, έτσι και των πραγμάτων γύρο μας. Η γνώση, η οποία θα επιτρέψει την μετάβαση από μια ζωή με πιέσεις και υποχρεώσεις, σε μια ζωή ικανοποίησης και ισορροπίας. Όταν σταδιακά θα πραγματοποιείται αυτός ο στόχος, εξίσου σταδιακά θα υποχωρεί η ανάγκη φαρμακευτικής κάλυψης των διαταραγμένων ισορροπιών μέσα μας.



Μαρακι    10/10/2011 23:31
Γιατρε φιλος μου με διαγνωσμενη καταθλιψη αρχισε ναπαιρνει cybalta 60 αρχικα και μετα 90 ημερησιως..αλλα συνεχιζει τις αυπνιες;; Θα του συστηνατε να επαιρνε και κατι σαν ηρεμιστικο; Αφου δεν του κανει τιποτα... Επισης αρνειται την ψυχοθεραπεια λεγοντας οτι δεν εχει να πει κατι για καποιο προβλημα...ποια η γνωμη σας; Τα CYBALTA σε ποσο χρονικο διαστημα περιπου επιδρουν;;Απελπιζεται και νομιζειπως δεν θα το ξεπερασει.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ

Α. Κοτανίδης – Αγαπητή Μαράκι, τα αντικαταθλιπτικά συνήθως εμφανίζουν την δράση τους εντός των δυο πρώτων εβδομάδων από έναρξη της αγωγής. Στις περιπτώσεις αϋπνίας είναι προτιμότερο να συγχορηγείται κάποιο αγχολυτικό σκεύασμα, το οποίο μειώνει το άγχος και βελτιώνει τον ύπνο. Όσο αφόρα την ψυχοθεραπεία, εδώ απαιτείται η ωρίμανση του ατόμου, ώστε να είναι σε θέση να καταλάβει την σημασία και τον μηχανισμό της, να καταφέρει να ξεφύγει από την παραδοσιακή αντίληψη της ιατρικής βοήθειας, από τον κοινωνικό στιγματισμό, ο οποίος εμποδίζει την διαδικασία αποδοχής του προβλήματος, και να αποφασίσει το ίδιο εάν έχει ανάγκη ψυχολογικής παρέμβασης. Όλα αυτά απαιτούν τον χρόνο, ο οποίος εξατομικεύεται και ανάλογες αρνητικές εμπειρίες, οι οποίες εκτελούν τον ρόλο του κινήτρου.



ΚΩΣΤΑΣ    10/10/2011 01:54
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΡΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΝΑΧ ΚΑΙ ΖΟΛΟΦΤ!!!ΤΑ ΑΡΧΙΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΝΕΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ 18 ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!!!Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΤΡΙΑ ΧΑΝΑΧ ΤΩΝ 0,5 M.G ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΠΑΚΙ ΖΟΛΟΦΤ ΤΩΝ 100 M.G.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΘΙΣΤΗΚΑ ΣΤΑ ΧΑΝΑΧ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΛΟΦΤ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣ ΕΘΙΣΤΙΚΑ.ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΑΡΧΟΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ 15 ΧΑΠΑΚΙΑ ΧΑΝΑΧ ΤΟΥ ΕΝΟΣ M.G!!!ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΕΧΩ ΜΕΙΩΣΗ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ 3 ΧΑΠΑΚΙΑ ΧΑΝΑΧ ΤΟΥ 1M.G KAI ΣΤΟ ΕΝΑ ΧΑΠΑΚΙ M.G TΩΝ 50 ΖΟΛΟΦΤ!!!ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΩ Η ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΩΣΤΑΣ

Α. Κοτανίδης – Αγαπητέ Κώστα, η σταδιακή μείωση της δοσολογίας των ψυχοδραστικών φαρμάκων βασίζεται περισσότερο στην υποκειμενική εκτίμηση της εσωτερικής κατάστασης του κάθε παθόντα από τον ίδιο. Αυτό, που χρήζει προσοχής είναι ότι συνήθως αρχικά διακόπτεται το αγχολυτικό φάρμακο και ύστερα το αντικαταθλιπτικό. Όσο αφόρα την ψυχιατρική βοήθεια, εδώ το θέμα εξαρτάται από τις εξωτερικές συνθήκες, ποτ περιβάλλουν το συγκεκριμένο άτομο. Εάν οι συνθήκες αυτές δεν προκαλούν την επιδείνωση των εσωτερικών του συγκρούσεων, τότε υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να μην επανεμφανιστούν τα συμπτώματα. Διαφορετικά, διατηρείται το ενδεχόμενο της υποτροπής, διότι τα φάρμακα δεν αναιρούν τις αρχικές αιτίες, οι οποίες βασίζονται στην αντίληψη των πραγμάτων και των γεγονότων.



ΚΩΣΤΑΣ     08/10/2011 13:58
Καλησπέρα σας Κανω χρηση dumirox τα τελευταια 6 χρονια. Στις αρχες το ειχα μαζι με ΧΑΝΑΧ 025 λογω κρισεων πανικου Τωρα αποφασισα με την βοηθεια γιατρου να κοψω και το dumirox το οποιο περνω 100 mg την ημερα (50 πρωι και 50 βραδυ) Η γιατρος ομως που ειπε να κρατησω το πρωιο 50 και το βραδυ να περνω 1/4 του 20 Ladose . Η πρωτη ερωτηση που θελω να κανω ειναι αν τα φαρμακα που αναφερω ανηκουν στην κατηγορια ΜΟΙ την οποια φοβαμαι πολυ . Η δευτερη ερωτηση ειναι αν το ladose μπορω να το παρω βραδυ . Η τριτη ερωτηση ειναι κατα ποσο η αλλαγη αυτη με δυσκολεψει στην ζωη μου τοσο την προσψπικη οσο και την επαγγελματικη. Εσεις του μου προτινετε να κανω ? Ευχαριστω

Α. Κοτανίδης – Αγαπητέ Κώστα, τα φάρμακα που αναφέρεις ανήκουν στους αναστολής της επαναπρόσληψης της σεροτονίνης, η λήψη των οποίων είναι προτιμότερη της πρωινές ώρες για την αποφυγή των πιθανών διαταραχών του ύπνου. Η αλλαγή του φαρμάκου μπορεί να μην είναι παρατηρητέα εφόσον το νέο φάρμακο θα είναι εξίσου αποτελεσματικό για το συγκεκριμένο άτομο και στην συγκεκριμένη περίπτωση, και δεν προκαλέσει κάποια παρενέργεια. Προκύπτει όμως μια ερώτηση – από τη στιγμή που θέλεις να διακόψεις την φαρμακευτική, ποιο είναι το νόημα να αλλάζεις το φάρμακο και να μην ακολουθήσεις την σταδιακή διακοπή του;



Dafni    04/10/2011 13:09
ΓΕΙ ΣΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΜΟΥ, ΝΟΜΙΖΩ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙς ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ( risperdal)ΤΟ ΓΥΡΝΑΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΑΝ ΚΑΙ ΓΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝ ΕΤΣΙ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Α. Κοτανίδης – Αγαπητή Dafni, συνήθως οι παρενέργειες του risperdal εμφανίζονται σε αρκετά υψηλές δοσολογίες και υποχωρούν με την μείωση της ή με την λήψη των συμπληρωματικών φαρμάκων, όταν η μείωση της κύριας αγωγής δεν είναι επιθυμητή λόγω της έντασης των συμπτωμάτων.



Σελίδες:   << στη αρχή | << | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | >>